Interjú a világbajnokkal

2012. április 19. 14:15

A sebességem a mezőnyhöz képest nagyon jó volt, így konzervatívan vitorlázva tudtam mindig jó eredményt elérni. Interjú.

2012. április 19. 14:15
Vadnai Benjamin
Sailing.hu

„Sailing.hu: Hogy készültél a versenyre?

V.B.: Voltunk télen Új-zélandon öcsémmel, valamint Franciaországban a Sail coach csapattal edzettem 3 hetet. Itthon nyomtam a fizikai felkészülést, sportpszichológushoz és masszőrhöz jártam. A versenyre 2 héttel előbb érkeztünk, pár nap akklimatizálódás után elkezdődött az edzés, konditerem, úszás és vízi edzések, majd a vb előtt 2 pihenő nap.

Sailing.hu: Ezelőtt még nem voltál Argentínában. Milyen volt Buenos Aires, milyenek voltak a körülmények?

V.B.: Dél-Amerikában még egyáltalán nem voltam. Balatonalmádiban lakom, nincs 10.000 fő a lélekszám, míg Buenos Airesben több, mint 10 millióan élnek. Nagy a zaj, rossz a közbiztonság, sok a szemét, bár szerencsére mi közel laktunk a kikötőhöz az elit negyedben, ahol sok rendőr is volt, így nem volt semmi gondunk. A verseny maga a Riva Plata torkolatában zajlott, de majdnem 100 kilométer széles volt a folyó, így már szinte nem is folyt.  Az áramlás iránya itt már folyamatosan változott az árapállyal, amit sikerült mindig jól kihasználnom és volt olyan bőszeles szakasz, amikor csak ezt kihasználva jöttem fel jópár hajót a mezőnyben. A víz elég sekély volt, így balatoni méretűek voltak a hullámok is és ha valaki felborult, könnyen elgörbítette az árbocát.

Sailing.hu: Miben voltál jobb, mint a mezőny, miért te nyerted a vb-t?

V.B.: Jók voltak a rajtjaim, nem kockáztattam, általában jól ki tudtam jönni és nagy többséggel felértem az élmezőnyben a kreuzbójához. Bőszélben nagyon gyors voltam, hogyha nem vezettem, akkor mindig feljöttem itt jó pár helyet. A sebességem a mezőnyhöz képest nagyon jó volt, így konzervatívan vitorlázva tudtam mindig jó eredményt elérni. A többiek mind hibáztak párat, vagy kaptak 2 füttyöt, vagy korai rajtjuk volt, vagy egyszerűen csak elkapáltak a mezőnyben és a verseny felénél már nem voltak a lista élén.  A verseny második felében már erősebb szél fújt, amiben még jobb volt a sebességem és az utolsó napra már akkora előnyt sikerült összeszednem, hogy a biztos győzelemhez csak 1 futamban kellett megvernem az olasz ellenfelemet, ami sikerült is, így végül megnyertem a versenyt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!