Válasz Vágó Gábornak

2012. április 16. 16:50

Kedves Gábor. Az az igazság, hogy én nem szorulok a te segítségedre.

2012. április 16. 16:50
Varga Ádám
Ongoing Disaster

Kedves Gabor.

Hosszu hosszu migracios tapasztalatot osztok meg veled. Eletemben nem dolgoztam ilyen redes korulmenyek kozott pedig magyarorszagot is ugy hagytam ott, hogy jo munkam volt, rendes fizetesem. Na jo. Volt melle egy kis mellekes ami egy nap alatt hozott annyit mint a manageri fizetesem de akkor is.

Amiota itt elek

1. rendesen kapok fizetest, tisztessegesen, kapok rola papirt amit rendszeresen leadok a hatosagnak es ezert kapok ado visszateritest mert gyerekem van. Amiert adozok es tb-t fizetek a gyerekem tisztesseges korulmenyek kozott el es kapok tamogatast az oktatasara amit nem jatekgepbe dobok hanem az intezmenynek adom.

2. lakhelyem rendezett es tiszta, a hazban kozossegi munkaban apoljuk a kertet - ahogy azt tettuk magyarorszagon is. Apukam es anyukam minket erre nevelt. Szomszedaimmal jo viszonyban vagyunk bar a multkor volt egy kis konfliktus mert hangosan hallgattak a zenet szombaton, hajnali 1 kor es szepen megkertem oket, hogy ezt ne tegyek. Ok kedvesen bocsanatot kertek es lehallkitottak a zenet.

3. Az adorendszer kiszamithato es stabil - ez azt jelenti, hogy a munkam melett fentartott masod allasom nincs veszelyben es a kis magan vallalkozasomat tudom elore tervezni 5 evre. Kicsit vallalkozas az enyem, itthon dolgozok es neha az asszony besegit. Le tudunk irni irodai koltseget az adobol.. ja - elfelejtettem mondani … az elso evben nem kelett adoznom mert frissen diplomazva, elso vallalkozasomra tekintettel a hatosag eltekintett az adobeszedestol. Ennek ellenere a papirmunkat tisztessegel elvegeztem - cserebe ilyen szuper jo arcok voltak.

4. Amikor gyermekem szuletett aprilis-ban, meg 2007-ben mi elkezdtuk a gyermek honositasat 1 honappal a szuletes elott. Irtunk a konzultusnak levelet, erdeklodtunk, hogy mikent kell a gyermeknek magyar allampolgarsagot igenyelni mert a weboldalukon ez az informacio teljesen zavaros es erthetetlen volt. Nem valaszoltak levelunkre. Felhivtuk oket. 2 hetbe telt mire sikerult beszelnunk valakivel aki tudott felvilagositast adni. Kozoltek, hogy be kell mennunk a konzulatusra a gyerekkel. Kedves Gabor. Eletszerunek tartod-e, hogy egy alig egy hetes kisbabaval Edinburgh-bol levonatozunk vagy leautozunk Londonba ahol a kovetsegen az 5 oras ugyfelfogadasi idoben sorban allunk majd es 1 heten belul visszamegyunk felvenni az iratokat? Nos en felhivtam kedves baratomat, a Skot tiszteletbeli konzult aki 3 nap leforgasa alatt elintezte mindezt nekunk es gratulalt a gyermek szuletesehez.

Kedves Gabor. Az az igazsag, hogy en nem szorulok a te segitsegedre. A magyar kepviselok segitsegere sem szorulok. A magyar parlament segitsegere pedig meg annyira sem szorulok. Kedves Gabor. En megertem, hogy te szeretned a haza es az allampolgarok kepviseletet a legjobb tudasod szerint ellatni es vegezni de az igazsag az, hogy elmentek ti mindannyian a picsaba. Eloszor a magatok udvaran soporjetek (nem az LMP-rol beszelek hanem ugy altalaban a magyar politikarol) es majd ha otthon szep rend es tisztasag van akkor megkerdezhetitek a szomszedot, hogy ’ te Jozsi! kolcson adjam a funyiromat ‘

Maradok Tisztelettel.

Varga Adam

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2012. április 17. 13:41
Nem élhet olyan jól a fazon, ha már ékezetekre nem telik neki...
zenebono
2012. április 16. 20:15
Kedves Ádám! Köszönöm, hogy miután az adómból elvégezted az egyetemet. leléptél, és itt hagytad az országot a szarban. Remélem szemlesütve fogsz visszaköltözni, ha majd rájössz, hogy ott kint te csak egy idegen vagy.
ZolieM
2012. április 16. 18:21
Kedves Varga Ádám! Élj boldogan a szigeten. Ha friss diplomásként kimentél oda, és ott is akarsz maradni örökre, akkor még Vágó Gábor véleménye is többet ér a tiednél. Ez van. Na, auf Wiedersehen!
Matróz Kommandó
2012. április 16. 17:16
Tömény demagógia!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!