Hit és győzelem

2012. június 14. 08:26

Írd meg, hogy az egyház olyan, mint a dánok: kis csapat, de küzd. Nem esélyes és mégis tud nyerni.

2012. június 14. 08:26
Jakab Bálint
Reposzt.hu

Megszólal a nagyobbik fiam:

- Apuka, ma te írsz a reposztba?

- Igen - felelem.

- Az EB-ről írj!

- Jó, de mit?

- Írd meg, hogy az egyház olyan, mint a dánok: kis csapat, de küzd. Nem esélyes és mégis tud nyerni.

- Megírom - mondom neki.

S valahol mélyen kívánnám ezt a hitet mindannyiunknak. Amikor himnuszunkat, a Tebenned bíztunkat énekeljük, vagy egy-egy jelkép, a csillag, a kereszt, a bárány megmozdítja a némaságot, bárcsak éreznénk, hogy egy olyan közösségnek vagyunk tagjai, akik épp szívük, küzdeni akarásuk révén esélyesek a győzelemre.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
raoul renier
2012. június 18. 14:19
Szép ez a bigott aufklérizmus, de azért felhívnám a figyelmedet, hogy már nem élünk Voltaire korában. Tapasztalataim szerint nem-gondolkodó emberek éppen olyan arányban találhatók az ateisták, mint a hívők között.
György
2012. június 16. 17:13
Milyen érdekes, hogy épp a leginkább felnőtt emberek voltak azok mindenkor, akik azt mondták: a hit növekedés, méghozzá a felnövés utáni újabb és újabb növekedési lehetőség alapja. Mindenféle személyiségfejlődés csúcsán a spirituális növekedési lehetőség áll.
logika1
2012. június 14. 21:24
Azért pár ember képes felnőni, és hit helyett gondolkodni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!