Kötéltánc a gólvonalon

2012. június 21. 07:39

Miközben játékos, szurkoló, mindenki tisztában van azzal, hogy bíró nélkül nem lehet mérkőzést játszani, el kell viselniük minden rájuk zúduló haragot. Ezért védelmezni kellene őket.

2012. június 21. 07:39
Novák Miklós
Novák Miklós
MNO

„A játékvezetők a labdarúgás kiszolgáltatott célpontjai. Miközben játékos, szurkoló, mindenki tisztában van azzal, hogy bíró nélkül nem lehet mérkőzést játszani – sem majális kupán, sem világbajnokságon –, mert valakinek rendet kell tartani, el kell viselniük minden rájuk zúduló haragot. Ezért védelmezni kellene őket. Járási rangadón önkéntes rendezőkkel a bicskásoktól, Európa-bajnokságon a technika vívmányaival a csak a számítógép billentyűzete előtt bátor drukkerektől.

Az ukrán szurkolóknak Michel Platinit kellene bántaniuk, nem Kassai Viktort. Az európai szövetség, az UEFA elnöke a videobíró talán legádázabb ellenzője. Miközben a nemzetközi szövetség, a FIFA a 2010-es világbajnokság után végre belátta, nincs tovább, a kétes helyzetek megítélésénél amerikai recept szerint támaszkodni kell a segédeszközökre, s megkezdte a találmányok tesztelését, az UEFA gólbírókat állított csatasorba. Ám hiába vannak immár hatan a pályán, a bírók tévedhetnek, mert emberek. Mintha a forgalmi rendőrtől azt várnánk el, hogy a négy irányból kétszer hat sávos kereszteződésben legalább olyan gyorsan bocsássa át az autókat, mint a számítógép vezérelte jelzőlámpa. Ideje visszafordulni a zsákutcából.

Kassai megkapta a büntetését: nem vezethet több meccset az Eb-n. Az ő felelősségének boncolgatását ezzel le is zárhatjuk. A labda azonban tovább táncol. Alkalomadtán a gólvonalon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senior
2012. június 21. 12:58
Azt a másik Viktort is partvonalon kívülre küldhetnék az "asszisztensei".
drieno
2012. június 21. 11:04
azért érdekes, hogy a gazdaságilag fejlettebb államok válogatottjainak javára tévedtek a bírók minden esetben az EB-n, a görögökkel szemben az oroszok javára, a horvátokkal szemben a spanyolok javára, az ukránokkal szemben az angolok javára ha minden érzelemtől mentesen nézem, nem lehet nem észrevenni, hogy a nagy hirdetési piacú nyugati országok javára tévedtek a játékvezetők mindegyik esetben kit érdekelne egy görög horvát, vagy egy ukrán-horvát, vagy egy cseh ukrán a fizetőképes nyugaton? a nem annyira fizetőképes kelet európaiakat meg ki nem szarja le?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!