London elébe

2012. július 04. 20:06

A fenyegetett olimpiák egyre hangulattalanabbak. Londont másmilyennek ígérik a vendéglátók.

2012. július 04. 20:06
Radnóti László
Gondola

„A fenyegetett olimpiák egyre hangulattalanabbak. A müncheni tanulságokból okulva Montréalban már a háromfős beszélgető táraságokat is feloszlatták a rendőrök, mondván: Tilos a csoportosulás! Moszkva rendőrállamhoz méltóan mindenkiben diverzánst látott, és néha két órát kellett várni a motozó és kutyával szimatoltató »szerv« elé vezető sorban. Pekinget nem kell külön bemutatni, hogy a kínaiak mire képesek, ha vigyáznak valakire/valamire. Kétségtelen, hogy magát az olimpiát, a versenyeket tökéletesen szervezték, de élettelen, hangulattalan lett a Nagy Játék az egyenruhások vizslató tekintetének súlya alatt. Semmi könnyedség, semmi »partysmile«.

Londont másmilyennek ígérik a vendéglátók. Az 55 éves történész, kétszeres olimpiai bajnok középtávfutó, Sebastian Coe elnök sportkarnevált ígér. Legalábbis ilyet szeretne. A város multikulturális, kreatív légköre erre minden esélyt megad. Nincs rohanás, nincs kapkodás, mert például olyan még nem fordult elő egy olimpiai városban, hogy a megnyitó előtt egy évvel(!) már minden kész és működik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2012. július 04. 22:38
Radnóti úr, ki volt a magyar tanára? "Hangulattalanabbak", ennél egy a rémesebb, az ellehetetleníteni féle szószörnyeteg. Fogalmazásból kettes alá.
nick89
2012. július 04. 20:44
Azé lessz ekkis alkaida szélsőséges iszlamista lefogadom. Meg azt is, hogy a feltételezett tenoristákat időben sikerül ártalmatlanná tenni. Csak a "titokzatosfehérporttartalmazóküldeményeket" ne melegítsék fel!
Királyvizet Károlyira
2012. július 04. 20:35
ÖRÖMMEL LÁTOM, hogy sem a foci eb sem az olimpia nem hozza lázba az embereket MERT A NAGY SPORTRENDEZVÉNYEKNEK MÁR CSAK A PÉNZHEZ VAN KÖZE SZAR MIND!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!