Fogadás jobbról

2012. augusztus 15. 13:22

Óvatos duhaj volt a kormány. Másképpen: rohadtul nem bízott a magyar sportolókban.

2012. augusztus 15. 13:22
Gomperz Tamás
hvg.hu

A sportminisztériumot nem állítottuk helyre, olimpiai törvény nincs, és az akkorinál nem magasabb nagyságrendekkel a sport finanszírozása. Amúgy is látványsportokra adtunk pénzt nem olyan izékre, mint mondjuk a kardozás és a kalapácsvetés – gondolhatták a kommunikációs stratégia tavaszi összeállításánál, arra jutva, hogy két feladatuk van: hűteni a várakozásokat és távol tartani ezt az egész nyavalyát a kormánytól. És hűtötték a várakozásokat, ahogy azt kell. Ebben nagyobb szerencséjük volt, mint a négy évvel ezelőtti kormánynak, mert akkor Schmitt »Az egész világ a magyar doppingügyektől hangos mégsem mondok le« Pál felsrófolta az igényeket rendesen. Mindhárom éremből hatot-hatot várok – jósolta, mert egy-két hónappal a megnyitó előtt még nem tűnt fel neki a térdre kényszerítő pénzhiány. Ilyen hangok most nem hallatszódtak, mindenhol három, legfeljebb négy aranyéremről esett előzetesen szó.

Bármennyire megerőltető lehetett, a kormány távol maradt az eseményektől: nem pózoltak a felkészülési időszakban a versenyzőkkel, nem búcsúztatták őket a repülőtéren, a helyszíneken gyakorlatilag egyáltalán nem voltak ott, az Első Szurkoló szabadságot vett ki, és eltűnt a nyilvánosság elől. Mondhatná bárki, hogy ez így természetes, de a miniszterelnök eddig nem mutatott különösebb visszafogottságot, amennyiben sportrendezvények látogatásáról vagy sportsikerek kihasználásáról dönthetett. Utazott már olyan világbajnokságra, melynek közelébe sem járt magyar csapat évtizedek óta, és vett már debreceni sálat a nyakba Videoton-drukkerként, amikor olyan volt a hangulat. (...)

Semjén Zsolt vagy ez a csenevész apparátusi levél, amilyet iskolai versenyek győzteseinek szoktak küldeni, arra bizonyíték, hogy nem volt erre a helyzetre forgatókönyvük, nem tudtak időben váltani, de ez egyáltalán nem baj. Talán ennek a váratlan kormányzati akkumulátor lemerülésnek köszönhető, hogy az ország egész jól el volt ezzel az olimpiával. Persze semmi jó nem tarthat örökké, miért pont ezt az élményt ne tennék tönkre hamarosan.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2012. augusztus 15. 21:51
Ilyenkor látszik, mennyire beletrafált Orbán, amikor azt mondta, hogy a ballib, ha csak egy módja van rá, azonnal rátámad a nemzetre. Azolimpia kapcsán is csak erre volta képesek. Ezek valamikor, még Rákosi idején (esetleg Kun Béla) idején eldöntötték, hogy ennek a nemzetnek az önbecsülését bele kell taposni a sárga agyagba, mert akkor lehet ezt a népet atomizálni, majd a sztzúzott, minden koherenciáját vesztett közösséget a céljaiknak megfelelöen manipulálni. És ez a vörös söpredék ma is ezt üveli, ma is ez a lélek-, érték- és közösségromboló méregd öl a médiájukból, mint tehénböl a trágya. Szerencsére egyre romló hatékonysággal.
Krupp Skya
2012. augusztus 15. 20:46
Gyurcsányék az Ifjúsági és Spór(t) minisztériumban a látványsportot támogatták. Sportot űztek Cusi pályázatainak aláírásából és milyen látványos volt, hogy nem lett meg az aláíró.
Krupp Skya
2012. augusztus 15. 20:40
Gombez érted is jöhetne már Zuroff elvtárs.
tevevanegypupu
2012. augusztus 15. 20:04
A koztarsasagi elnok jelenlete meg Borkaie nem volt eleg? Es amikor gyultek az ermek nem utazhatott volna ki Orban? Dehogynem. De mint tudjuk szabadsagon volt es itthon maradt, rettenetes. De viszont ha kint lett volna, akkor mindjart gyors fejszamolast vegeztek volna, hany lelegezteto gepet lehetett volna a kinttartozkodasabol..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!