A sport és a dopping

2012. augusztus 27. 08:54

Felmerült az a merész ötlet is, hogy a Le Touron engedélyezzék a doppingot, mivel aki nem akar lemaradni az élbolytól, az úgyis doppingol.

2012. augusztus 27. 08:54
Király Zsolt
Körkép.sk

„Doppingot mindenkinek?

E sorok szerzője szerint nem. De akkor mi legyen?

Válaszként korábban felmerült az a merész ötlet is, hogy a Le Touron engedélyezzék a doppingot, mivel aki nem akar lemaradni az élbolytól, az úgyis doppingol. Teljesen nevetsége ugyanis, hogy a mezőny nagy része, különböző légúti megbetegedésekre hivatkozva egyébként is különböző szteroidalapú gyógyszereket szed. Eretnek gondolat? Hisz ha csak az utolsó 15 évet vesszük, abból 9 olyan évet találunk, melynek győztesét később doppingolás miatt eltiltották.

Bár a nemzetközi szövetség egyelőre ellenáll, többek között az emberi szervezetre mért beláthatatlan következményekkel érvelve (lásd korábbi NDK-s sportolók emberi szervezetre mért negatív hatásait),  előbb-utóbb megoldást kell majd találni. Addig is, a Tour nézőit nem igazán zavarja a dopping, számuk évről évre emelkedik.

A kérdés csak az, mikor, és ki tudja majd megmutatni, hogy nem csak úgy lehet Tourt nyerni, ha kiderül, hogy az előttünk végző doppingolt!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2012. augusztus 29. 00:26
A TDF (profi kerékpározás) nem sport. Hanem sport SZERŰ üzleti vállalkozás, mely a szereplői, befektetői révén szórakoztató élménnyel látja el a nagyérdemű publikumot. Cirkusz. Ahol sem a "világhírt" nem firtatjuk, sem a "szenzációt", és az akrobatától sem kéretünk magbízottunkkal vizeletmintát. (Mert ez az ügy még nagyon csekély hatású...) Érdekes, gyakran izgalmas, olykor élményt okozó dolog. De NEM SPORT.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!