Kulturális pávatánc

2012. november 12. 10:31

A kulturális értékeink megvédése helyett a jelenlegi kormányzat profitorientált sportvállalkozások zsebét tömi milliárdokkal.

2012. november 12. 10:31
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Fodor Gábor blog

„A kulturális értékeink megvédése helyett a jelenlegi kormányzat profitorientált sportvállalkozások zsebét tömi milliárdokkal. Ezek a pénzek néhány nagy egyesületnél kötnek ki (az adatokból látszik is, hova illik adni), miközben ettől nem fog több gyerek sportolni, mozogni. Egy hétvégi magyar bajnoki fordulóra 20 ezer ember sem megy ki, a miniszterelnök kedvenc csapatának (Videoton) 11 játékosából kilenc külföldi. Mi ez, ha nem tiszta üzlet? Olyan üzlet, amit egy amúgy is kétséges társadalmi cél (versenysport támogatásának állami növelése) mögé bújtatnak. Ezek a pénzek nem a hétköznapi tömegsport támogatására mennek, hanem nagyrészt stadionépítésre, személyi kiadásokra.

Mindezek ismeretében a magyar kultúra néhány kormányzati felelőse pironkodás nélkül áll a közvélemény elé pár száz millió forint elvonásával, ezzel véglegesen veszélyeztetve az itthon dolgozni akaró, magyar kultúrát teremtő társulatok életben maradását. Mondanom sem kell, szeretnék ezt is az előző kormányok nyakába varrni, hiszen azonnal elkezdenek mantraszerűen »nyolcévezni«. Nem tisztelt fideszes politikusok, ez a ti felelősségetek, ezzel nektek kell elszámolni!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
next mindig élni fog
2012. november 12. 17:30
Fodor Gabi! Sejtetted volna, hogy megalapítjátok a FIDESZT a törpével és még néhány emberrel és 2012-ben ezt látod vissza? Szar érzéseid lehetnek, igaz nem ilyen emberekben gondolkodtál, de ők megváltoztak! Nem az erényükre! Te meg egyedül maradtál! Hm!
miloka
2012. november 12. 17:19
Gabica! Neked biztosan jobban tetszik a "mások" tánca!
hátakkor
2012. november 12. 14:26
Fodorból nem kértek a választók, volt elég ideje támogatni a kulturát, ehelyett másra folyt el a pénz.
stalin
2012. november 12. 13:45
azért sipákol ez a Szadeszes majom mert elfogyott az alföldirobika vazelin készletére a költségvetési keret ??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!