Szegregáció-e a differenciált oktatás?

2013. április 04. 19:53

Fogják fel végre, hogy a differenciált oktatás a pedagógia alaptörvénye, és nem azonos a szegregációval.

2013. április 04. 19:53
Orbán Éva
Alfahír

Fogják fel végre, hogy a differenciált oktatás a pedagógia alaptörvénye, és nem azonos a szegregációval. Ennek jegyében kellene végre cselekedni, mert mára már tragédia ahol tartunk. A felnövekvő generációk nem tudják a számolás négy alapműveletét, írás-olvasás készség problémával küzd a tanulók egyre nagyobb része, és egyre magasabb osztályban, sőt iskolatípusban. A magyar nyelv és irodalom érettségi írásbeli szövegértési feladatot tartalmaz az »átkosban« megkövetelt értekezés helyett. Arról már nem is szólva, hogy a felsőoktatásba felkerültek közt végzett felmérések arról tanúskodnak, hogy a műveltségi szintjük a béka feneke alatt van.

Botrány, hogy mennyire nem ismerik a hazájuk történelmét, tudósait, művészeit, íróit, a korábbi korok szellemi elitjét, azok célkitűzéseit. A számítógép nem helyettesíti a tudást, csak a súgást, bár ahhoz is kell némi szorgalom. A diploma önmagában senkit sem emel az értelmiség színvonalára.

Mára oda jutottunk, ha a »rendszerváltást« megelőző Kádár-korszakban végzett diákok általános műveltségét összehasonlítjuk a jelenlegi műveltségi szinttel, ugyancsak lemaradnak a mai diákok.

Az oktatási intézményekben nem mennyiségi, hanem minőségi változásokra van szükség! Értelmes jövőnk érdekében pedig: differenciált oktatásra.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. április 04. 21:56
Az integrált közoktatás élharcosai elitiskolákba járatják a csemetéiket, messze elkerülve az integráltság buktatóit. Mert pontosan tudják, hogy egy eszement szamárság, esztelen propaganda az egész. Ezek a buktatók sokszor teljesen lehetetlenné teszik a többség számára a megfelelő ütemű haladást. Ráadásul az integrált oktatást bevezetik, de a megfelelő feltételeket nem biztosítják az iskolák többségében. A többletfejpénzt lenyúlják, a vezetői pótlékokat a csillagos égig emelik, a pedagógusok meg belegebednek a lehetetlen feladatba.
tarackos
2013. április 04. 21:32
Féligazságok Éva, csak a tényeket hagyod figyelmen kívül...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!