Az elmúlt három év

2013. október 21. 18:35

Pillanatnyi indulatoktól vezérelten nem lenne szabad veszélybe sodorni azt a folyamatot, ami kétségtelenül elindult, minden igazi szurkoló örömére!

2013. október 21. 18:35
Egervári Sándor
MLSZ

„Az elmúlt héten néhányan el akarták venni futballtársadalmunktól - többek között a válogatott eredményein keresztül - az előrelépés elismerését, ami hat féléven keresztül lendületet adott a sportágnak. Sajnos, ahogy a világ majd minden csapatánál már előfordult, megtorpantunk, az egyre kedvezőtlenebb légkörben visszaestünk.

A hollandiai 8-1 után önkritikát gyakorolva lemondtam. Az okokat társadalmunk magas rangú elöljáróitól kezdve a laikus szurkolóinkon át az éles nyelvű riporterekig, más-más érzelmi töltettel, már kinyilvánították. Mi, a leköszönő szakmai stáb tagjai, akik vállalhatóan követettünk el néhány hibát ebben a hetedik félévben is, egyszerűbb, tényeken és tapasztalatokon alapuló alapvető okot találtunk a szeptemberi és októberi vereségünk indokaként. (...)

Azt mindennél jobban fájlaljuk, hogy az utóbbi két súlyos vereség támadási felületet adott az egyébként jó pályára állított labdarúgásunk különböző területeinek is. Véleményünk szerint pillanatnyi indulatoktól vezérelten nem lenne szabad veszélybe sodorni azt a folyamatot, ami kétségtelenül elindult, minden igazi szurkoló örömére! Vállaljuk az elmúlt három és fél év sikereit és kudarcait, a 17 győzelmet, 8 döntetlent, 9 vereséget, azaz a 62%-os teljesítményt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robinzon Kurzor
2013. október 22. 10:15
Egervári és az általa képviselt mentalitás a probléma része. Tulajdonképpen a probléma maga. A kudarc utáni fejedelmi többes, az "önkritika gyakorlásaként" való lemondás, a "társadalmunk magas rangú elöljáróit" emlegető szervilizmus ... ebből a szarból nem lehet várat építeni. Szánalom.
Senye Péter
2013. október 22. 08:29
"Pártolj, közönség, és majd haladunk," ... "Haladjatok, majd aztán pártolunk;" (P.S.)
Alarik
2013. október 22. 00:42
Sanyibá, én-és ezzel hidd el nem vagyok egyedül-majd akkor fogadom el, hogy itt akár csak egy tyúklépésnyit is haladtunk előre, ha majd a legfontosabb meccseken, nem szarja össze magát a magyar labdarúgó válogatott. Addig szót ne halljunk semmiféle fejlődésről.
states
2013. október 21. 22:08
Egervárit az ilyen és ehhez hasonló, a valósággal köszönő viszonyban sem nyilatkozatai miatt le kellett volna váltani már legalább 2 évvel ezelőtt. Persze a magyar, nem létező foci ettől nem lesz jobb, de legalább a baromságaival nem hergeli a közvéleményt, amelyiknek elég 5 percet nézni bármelyik bajnokiból, hogy meggyőződjön, ennek a játéknak köze sincs ahhoz, amit szerte a világban játszanak, és amit labdarúgásnak neveznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!