A dilettáns MLSZ-vezetés miatt nem járnak a családok meccsekre

2013. október 12. 17:18

A szurkolóknak vissza kell adni a szenvedélyes, de atrocitásba nem torkolló szurkolás jogát, hogy visszatérjenek a lelátókra.

2013. október 12. 17:18
Jobbik
MTI OS

A Jobbik szerint a Hollandiától elszenvedett történelmi vereség újabb, immár sokadik bizonyítéka a hazai futballvezetés totális alkalmatlanságának. A Csányi-féle kormányzásnak köszönhetően az évtizedek sikertelenségét a szövetségen belül zsíros állásban átvészelő vezetőkről, az utánpótlás-nevelés hiányáról, a rendőri hibákról, a társaságiadó-kedvezményre hajtó klubokról, a stadionfejlesztési mutyikról, a menedzseri lobbiérdekekről és a létjogosultság nélküli első osztályú csapatokról csak szakmai berkeken belül esik szó. Eközben a felhergelt média szurkolói regisztrációtól, lufiként felfújt molinóügyektől, vérszomjas vadállatnak beállított drukkerektől és olyan szurkolói ünnepléstől hangos, melyet a fideszes kétharmad a világ futballtársadalmában páratlan módon bűncselekménynek minősített.

A magyar családok nem a szurkolók, hanem a színvonaltalan játék és a csaknem három évtizedes sikertelenség miatt nem járnak meccsekre. Míg a világelitben a klubok bevételeinek harmadát jegy- és reklámfelület-értékesítés teszi ki, addig idehaza ez az arány mindössze 10 százalék.

A Jobbik érzékeli, hogy a magyar társadalomnak ebből végérvényesen elege van! A szurkolóknak vissza kell adni a szenvedélyes, de atrocitásba nem torkolló szurkolás jogát, hogy visszatérjenek a lelátókra. A kluboknak a jó játékkal elért telt házas jegybevételekből, a pazar focira vágyó tévécsatornák jogdíjaiból kell megélniük, és végleg le kell szállniuk az állami emlőről.

Egervári Sándor lemondott. Helyes. De mikor fog lemondani Berzi Sándor és azok az MLSZ-alkalmazottak, akik zsíros állásaikban több mint 20 éve mondják, hogy „elindultunk a fejlődés útján és a következő Eb-re, vb-re biztos kijutunk”?

Mikor fog lemondani Samu István az MLSZ biztonsági igazgatója, aki szerint a magyar labdarúgás legfőbb problémája maga a szurkoló, s mindent meg is tesz annak érdekében, hogy a szurkolókat elüldözze a stadionokból?

Mikor fognak lemondani azok, akik évtizedek óta az utánpótlás fontosságáról papolnak és költenek el milliárdokat utánpótlás-fejlesztésre, miközben hagyják, hogy a magyar bajnokságban nevesincs külföldiekkel legyenek tele a csapatok?

Mikor mondanak le azok az álláshalmozó pártpolitikusok, akik rátelepedtek a futballklubokra és a teljes magyar sportéletre?

Mikor fog lemondani az egész MLSZ úgy, ahogy van?

Jobbik Sportkabinet

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. október 13. 13:37
Mi viszont miattatok nem járunk meccsre,nektek van a legkevedebb jogotok beleszólni,mert szinte minden balhé miattatok van,Csányiék a 62. helyről a 30. helyre hozták fel a válogatottat.Most beleszeledtak egy irgalmatlan nagy pofonba,de az élet megy tovább.
Hogyisvan
2013. október 13. 11:39
..az (elmúlt több évtized) MLSZ vezetése mellett, az elmúlt évtizedben a magyar szélsőjobbnak is fontos szerep jutott a foci lezüllesztésében..
RAMBO
2013. október 12. 21:38
Lehet, hogy a Jobbik szimpatizánsai az MLSZ vezetése miatt nem járnak focimeccsre, ÉN azért nem járok, mert amikor utoljára kint voltam, olyan elképzelés nélkül és lélektelenül játszottunk, hogy 90 perc masszív unatkozás után úgy döntöttem, inkább a parázs hangulatú hokimeccskre járok, aminek minden pillanatában jól érzem magam.
Holomaci
2013. október 12. 21:28
Mennyi baromarcú legel a focin... Menjetek ijászkodni meg gyúrni, annak legalább hasznát veszitek, balfasz állatok. A vas nem csap be, és jól is fogtok kinézni. Mint ÉN. :-)) Mióta gyúrom a vasat, háromszor akkora izmaim lettek, sunák tonnáit kúrtam szenesre. Megéri a szenvedés, higgyétek el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!