Egervári Sándor, köszönjük!

2013. október 16. 08:58

Ha nincs az a gól, állítjuk, nem kapunk ki 3-0-ra Bukarestben, nincs a 8-1-es amszterdami zakó sem és most mosolyogva készülünk a pótselejtezőre.

2013. október 16. 08:58
Sport24
Sport24

„Ha Egervári a márciusi magyar-román (2-2) 80. percében nem enged a nyomásnak és nem cseréli be az amúgy rettentő tehetséges fehérvári Kovács Istvánt, meglehet minderre fény sem derül... Viszont engedett.

Hogy, szakmai hiba egy létfontosságú csúcsmeccs utolsó 10 percében, 2-1-es vezetésnél mély vízbe dobni egy 21 éves játékost a válogatott középpályáján, olyannal stabilizálni a taktikailag létfontosságú területet, aki alapvetően »előrefele« játékos, ergo szerelni nem tud, az nem kérdés. Mint ahogy az sem, hogy éppen a kis Kovács labdavesztése után gázolt át a 92. percben Chipciu az éppen kifele lépő magyar védelmen... Kovács azóta a felnőtt keret közelében sincs...

Ha nincs az a gól, állítjuk, nem kapunk ki 3-0-ra Bukarestben, nincs a 8-1-es amszterdami zakó sem és most mosolyogva készülünk a pótselejtezőre. Nem szólal meg Szalai sem, ergo végső soron nem derül fény a magyar labdarúgó szakma egyetemes alkalmatlanságára...

Így hát Sanyi bá', szomorúan mondjuk: a csoportbronz a realitás, így köszönjük az eredendően sikeresnek ítélt 3. helyet. De méginkább azt a zord márciusi 80. percben történt cserét!

Így legalább mindenki tisztábban lát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tuti
2013. október 16. 13:20
Én továbbra is állítom, hogy a zárt kapus balhéval, és azzal a méltánytalansággal ment el majdnem minden. A mai fociban nüanszokon múlnak dolgok. Egy szinte nyilvánvaló provokációval és az arra kapva kapókkal megállították a lendületet, és elvették a kedvünket mindentől. Ha emlékszik valaki durvább, a focitól messze álló, tömegeket sértő, és megalázó politikai alapú gyalázkodásra, ami Bukarestben történt, az írja le ide. Nem lesz ilyen. A Nemzetközi Szövetség filléres bírságot szab ki. És ezt a politikai és a sportdiplomácia csendben hagyja. Ha én játékos vagyok, nekem is elmegy minden kedvem, mert biztos vagyok benne, hogy ha mégis produkálok valamit, akkor jön a pont levonás. Erről a háttérben mindenki beszélt, a játékosok is, de kimondani nem lehetett. Ezután tessék elvárni, hogy hajtsanak, meg szakadjanak meg. És mi elbeszélünk megint a lényeg felett!
müller
2013. október 16. 12:41
"Ha nincs az a gól, állítjuk, nem kapunk ki 3-0-ra Bukarestben, nincs a 8-1-es amszterdami zakó sem és most mosolyogva készülünk a pótselejtezőre." Ezzel egyetértek. Nem kapunk ki 3:0-ra Romániában, mert nincs rajta a nyerési kényszer a csapaton, és a Hollandoktól sem, kapunk nyolcat, mert Egervári sem két csatárral és három támadó középpályással állt volna fel (a hiú ábrand reményében)
Thomas Müller
2013. október 16. 12:15
Nagyon egyetértek az írással. Szerintem Egervárin úszott el a sorozat. Nem csak a csere, az egész taktika rossz volt a románok ellen a meccs végén. Miért húzzuk magunkra a villámgyors románokat, amikor jobban játszunk? Ha támadunk, addig sem kell védekezni. A törökök ellen meg behoz egy újabb csatárt, 5 perc alatt kiegyenlítünk, helyzeteket dolgozunk ki, erre egyből visszaáll az egy csatáros rendszerre... Nem értem.
Jancsipapa
2013. október 16. 11:59
Tegnap még volt egy kis esély (csak papíron ),amit megragadhatunk .Ha a románok döntetleneznek ,mi meg hattal győzünk mi lehetünk a másodikok .Persze Románia ezt nem tette meg nekünk ,de hiába is tette volna ,mert ezekben nincs megfelelő tartás,akarat ,önbecsülés,képesség...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!