A Viktor, a Gera, az Egervári meg a nácik

2013. október 12. 20:11

Azt ismeritek, amikor Egervári Sándor és Sylvester Stallone összecsapnak a nácikkal teletömött MTK-stadionban? Mert mi nem ismertük, úgyhogy nagyot néztünk.

2013. október 12. 20:11
Zsigmond és Péterfy
Mandiner

Azt ismeritek, amikor Egervári Sándor és Sylvester Stallone összecsapnak a nácikkal teletömött MTK-stadionban? Mert mi nem ismertük, úgyhogy nagyot néztünk.

A futballokos Orbán Viktorral ellentétben sajnos be kell vallanunk: mind Zsigmond, mind Péterfy csak egyszerű futballhülye, nem értünk a focihoz, különösen a magyarhoz nem. A magyar foci idei nemzetközi teljesítményéről a Mandiner már amúgy is megmondta a frankót, így nem is elemeznénk a hollandok elleni meccset (nem mintha volna mit elemezni).
 
Felhívjuk viszont a kedves blogolvasók figyelmét arra, hogy az RTL Klubon előbb ment, a TCM/Cartoon Network (!) csatornán pedig este kilenctől megy a Menekülés a győzelembe című amerikai film 1981-ből. Ez a különös filmalkotás elég poros és felejthető lenne, de a mostani futballvészterhes időkben akkora csavarok nőttek bele, hogy azokra még Dave Beckham is büszke lenne. Kezdjük ott, hogy szerepel benne Sylvester Stallone, Pelé, Michael Caine, Max von Sydow, továbbá, őrület, Egervári Sándor!


A legbárgyúbb hidegháborús, poszt-világháborús filmek sorába illeszkedő sztorit Hollywood-Hátsó ötletének gondolhatnánk, de tévedés: Fábri Zoltán Két félidő a pokolban című filmjén alapszik. A sztori szerint a gonosz nácik a saját fogolytáboraikból szednek össze egy ellenfél válogatottat, majd a meccsen persze még ádázabbak, rúgnak, csalnak a gonosz nácik, de a végén mégis a JÓKé az erkölcsi győzelem!
 
De nem csak a Fábri-film a magyar kapcsolat. A filmet egyenesen Magyarországon forgatták. A nagy meccs színhelyéül pedig egy old school budapesti stadiont választottak: magát az MTK katlanát töltötték fel gonosz nácikkal és gonosz náci lobogókkal, ami, izé, pikáns, na. Az IttForgott blog részletesen beszámol a korabeli kulisszatitkokról, benne a Keleti pályaudvaron mászkáló Sly-jal és a horogkeresztek előtt lazító Pelével.
 
Ha ennyi csavar nem lett volna elég: van a filmben egy Viktor nevű karakter, akit Gera Zoltán alakít (a színész persze, nem a focista); a színész Gera egyébként pont idén kapta meg a Kossuth-díjat, na ki, hát Orbán Viktor előterjesztésére.
 
Az ifjú Egervári Sándor pedig hitlerista futballistaként gyakja a fogolyválogatott ellenfelet, még a trailerbe is bekerült, karlendítés közben. Mi kell még a totális élményhez?
 
Esetleg nyolc gól? Oké, pipa, pont ennyi esik a filmben.

Jó estét, jó szurkolást!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. október 13. 14:07
Tényleg nem értetek a focihoz,de a filmekhez sem.Stalone kapus volt,Egervári feladata pedig az volt,hogy felrúgja a Pelét.Negyedszerre sikerült is.Kár volt nektek ebbe a senkik szájkaratéjébe beavatkozni.Ilyen pofon minden csapotot érhet még tőlünk jobb csapatokat is,
kuwiq
2013. október 13. 13:57
Te elhízott, okoskodó barom, fele annyit le tudnál tenni az asztalra, mint akár a színész Gera, akár a futballista, már lehetnél valaki.
MacElek
2013. október 13. 13:53
Nos hát, véletlenek nincsenek. A történelem ismétli önmagát. És a sors is forgatókönyvek alapján dolgozik. Gyakrabban utólag filmesítik meg. De van, hogy előtte.
MacElek
2013. október 13. 13:47
Egervárit nem láttam sehol. De egy pár arcot felismerni véltem a lelátón a stadionépítők között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!