A Nemzet Schmittpalija

2014. november 21. 09:48

Fölmerül a kérdés, hogy a Nemzet Sportolója kitüntető cím melyik Schmitt Pálnak szól.

2014. november 21. 09:48
Hont András
Hont András
hvg.hu

Ugyanis élnek olyanok, akik megfelelnek a feltételeknek, de még kimagaslóbb karrierrel rendelkeznek. Ha már vívók: Fenyvesi Csabának a két csapat olimpiai bajnoki cím mellett van egy egyéni aranya is, de vívóból kettő is képviselteti magát a testületben. Vízilabdázóból viszont csak egy, és már a két pólózseni, Csapó és Faragó is betöltötte a hatvanadik évét. Vagy szóba jöhetne a köztudatba ivódott Magyar-vándor kifejezés névadója, Magyar Zoltán tornász, esetleg a bokszolók közül Gedó György. A csapatban megszerzett olimpiai bajnokság mellett, egyéniben is győztes lett az öttusázó Török Ferenc, aki azután szövetségi kapitányként is részese lett egy egyéni és egy csapat olimpiai győzelemnek. És így tovább a századik magyar olimpiai bajnokságot begyűjtő Hegedűs Csaba birkózótól, a világcsúccsal diadalmaskodó gerelyhajító Németh Miklóson át a labdarugókig, például az olyan Palotai Károlyig, aki játékosként BEK-elődöntőig jutott (nem mellesleg ő is olimpiai bajnok), bíróként pedig legendává vált.

Nem tartozom azok közé, akik egy nemzet nagyságát a sportsikereken keresztül mérik le, de ezek az emberek sokaknak szereztek örömet, és ha van egy ilyen grémiumunk – amelynek hasznosságáról szintén nem vagyok meggyőződve –, akkor illendő lenne, ha azokat az értékeket demonstrálná, amelyekről elvben a sport szól. Hogy a tehetségre és a szorgalomra alapozva lehet teljesítményt elérni, hogy nem a befolyás, a kapcsolatok számítanak, meg nem is az államilag biztosított tekintély. Nem értem azokat az idolokat, akik a fenti tények ismeretében mégis Schmitt mellett döntöttek. Őszintén nem értem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. november 21. 21:00
Biztosan lesz egy olyan díj is, amit ujságírók osztanak. Meg kellene várni!
várúr
2014. november 21. 19:41
Én értem ezt a göthös Hontot. Ő nem érti a sportolókat. És ez így van jól. Mindig a tornából felmentett utálja legjobban a tesitanárt. Ez is rendben van, csak ne akarja az edzést vezetni. Egyre szánalmasabb ez az újkeletű ballib vinnyogás, csak mert Schmittet titkos szavazással beválasztották. Hontot és a gazdáit nem be, hanem leválasztották (a hatalomról). És ez is rendben van.
komondor
2014. november 21. 18:26
Ne báncsátok a hejesirás miat!!!!!!!!! Nints azzal semi bajha valaki nemtud hejesen irni atol méglehet jósportolo!!!!!!
Kamcsatka5
2014. november 21. 18:21
Egyszerü: A sportolónak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!