Simon-csavar

2014. november 20. 11:54

Több mint kilenc hónapra volt szüksége Simon Gábornak ahhoz, hogy kitaláljon egy olyan háttértörténetet, amelyet jó eséllyel a hatóságok is el tudnak fogadni.

2014. november 20. 11:54
Török László
Magyar Nemzet

„Több mint kilenc hónapra volt szüksége Simon Gábornak ahhoz, hogy kitaláljon egy olyan háttértörténetet, amelyet jó eséllyel a hatóságok is el tudnak fogadni annak igazolásra: törvényesen vagy legalábbis enyhébb büntetési tétellel fenyegető ügylet nyomán került titkos bankszámláira több száz milliós vagyon.

Nos, a szellemi erőfeszítések – a kezdeti bátortalan próbálkozások után, miszerint a pénz nem az övé, ő csak egy vagyonkezelő – eredményre vezettek. Az MSZP volt elnökhelyettese arra jutott, a legjobb az lesz, ha lényegében bevallja, ez az ő tulajdona, amiben hibázott, az legfeljebb annyi, hogy nem teljesítette adófizetői kötelezettségét, aminek viszont most eleget kíván tenni, ezért be is fizetett 128 millió forintot. Azt, hogy az adó összege, valamint az adóalap miből keletkezett, nem tudni. Egyelőre annyival kell megelégednünk, hogy lett. (...)

Bizonyítékok nélkül nem lehet vádaskodni, mert ez is büntetőjogi kategória. Így Simont is megilleti az ártatlanság vélelme. Zuschlag Jánost viszont lehet idézni: »Azt, ugye, nem gondolja senki, hogy Simon Gábor magányos elkövető«.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. november 20. 19:43
A mamája sporolta össze a nyugdíjából azt a száz misit. Az összes gengszter a családjábal takaródzik.
yanoo
2014. november 20. 15:33
" Több mint kilenc hónapra volt szüksége Simon Gábornak ahhoz, hogy kitaláljon egy olyan háttértörténetet, amelyet jó eséllyel a hatóságok is el tudnak fogadni. " Jó munkához idő kell.
gepida
2014. november 20. 14:16
Adózni csak bevallott jövedelemből lehet, ott viszont fel van tüntetve a bevétel forrása. Pl. bűncselekményből szerzett pénz nem adóztatható, csak egyszerűen elveendő.
di maggio
2014. november 20. 13:35
Cusi nem lát a pipától, hogy Gabi többet kapott a fekete kasszából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!