A stratégiailag kiemelt jelentőségű középcsatár

2015. április 03. 10:29

Az imént sorolt szlovák, macedón, horvát, szerb, bosnyák, cseh, grúz, argentin és kameruni nemzetiségű férfiakról tudni kell, hogy nemzetgazdasági stratégiai szempontból nélkülözhetetlenek.

2015. április 03. 10:29
Hont András
Hont András
hvg.hu

„Az imént sorolt szlovák, macedón, horvát, szerb, bosnyák, cseh, grúz, argentin és kameruni nemzetiségű férfiakról tudni kell, hogy valamennyien a Győri ETO FC Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. alkalmazottai, és mint ilyenek a kormány 84/2015. (IV.2.) rendelete szerint nemzetgazdasági stratégiai szempontból nélkülözhetetlenek.

Éreztem én ezt már rég, hogy az energiabiztonságilag (honvédelmileg?) kiemelt jelentőségű Dan Bucsa, az országos közfeladatot ellátó Njongo Priso vagy az állami szerkezetátalakítási támogatásban részesülő Vladica Brdarovski hiányát a nemzetgazdaság stratégiailag szenvedné meg. A kulturális örökségvédelmi egyszersmind népegészségügyi indokból felbecsülhetetlen, valamint a lakosság távhőszolgáltatással való ellátásában kulcsfontosságú Luis Ibánezről és Djordje Kamberről már nem is beszélve.

Más lehetőség nincs.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tas0125
2015. április 04. 11:58
folyt. köv. H. Bandi! A cikkben, mint nemzetbiztonsági stratégia,valószínűleg nem közvetlenül van összefüggés. Ellenben, ha a hosszú távú egészségügy és sport reklámozás értéke, már azt jelent. A magyar fiatalság tömeges vonzó sportjai, egészen a mély szegénységeik le a foci és box. Ettől a pillanattól fogva már más a kása Mása. A finn gazdasági fellendülés alapja lett, mivel a finn társadalom monstre költséget áldozott, többek között a finn fiatalokat vonzó sportokra is. Ifjúságok körében csökkent az alkoholizmus és narkó. Na, ezért vagy szellemeskedő kis barátom, hogy a kártékony férgek családjában vagy besorolható. Ez a helyzet Babolcsai néni!
tas0125
2015. április 04. 11:39
H. Bandi, H mint Moldova. Írásid és ATV-ben megszólalt jelenéseid, arról szól, hogy a minden napi valóságtól függetlenül, arra utól hogy fordítva vagy bekötve. Bekötve, de nem mint pl Rejtő, hanem fárasztóan hülyeség. Ezt naponta eladod és megveszik. Ezt te és közzé tevők is társadalmilag kártékony. Mondom ezt azért, mert pl ez a cikk is maglehetőlegesen számos első jelző rendszerű "gondolkodók" be is veszik.
Berecskereki
2015. április 03. 19:19
Akkor most ez is be lehet kombinálni. Ideiglenes fizetési haladékot adott a Fővárosi Ítélőtábla március 31-én másodfokú határozatában a Quaestor Financial Hrurira Kft.-nek, miután a cég március 19-én csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez.
Berecskereki
2015. április 03. 11:56
Mindkét cég csődeljárás alatt van. Itt a törvény szövege lehet értelmezni. 1991. évi XLIX. törvény 65. § (1) A Kormány rendeletben stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek minősítheti azokat a (3) bekezdésben meghatározott körbe tartozó gazdálkodó szervezeteket, a) amelyek adósságainak rendezéséhez, hitelezőikkel való megegyezéséhez, reorganizációjához nemzetgazdasági érdek vagy kiemelt közérdek fűződik, vagy b) amelyek esetében - ha a vagyonhiány és a fizetésképtelenség előreláthatólag nem szüntethető meg - kiemelt gazdaságpolitikai érdek fűződik ahhoz, hogy a jogutód nélküli megszüntetés gyorsabb, átláthatóbb és egységesített eljárásrend szerint történjék. 66. §(1) A 65. § szerinti esetekben a stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezet csődeljárása és felszámolása esetén az e törvény rendelkezéseit az e §-ban és a 67. §-ban foglalt eltérésekkel kell alkalmazni. (2) Az e fejezet alkalmazásában vagyonfelügyelőként, ideiglenes vagyonfelügyelőként, rendkívüli vagyonfelügyelőként, illetve felszámolóként a Kormány által rendeletben kijelölt, kizárólagos állami tulajdonban álló nonprofit gazdasági társaság (a továbbiakban: állami felszámoló) jár el. Az állami tulajdonosi joggyakorló az állami felszámolót az e törvény szerinti eljárása során nem utasíthatja. (2a) Az állami felszámoló ideiglenes vagyonfelügyelőkénti kirendelése kötelező, az adós meghallgatását a bíróság mellőzheti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!