Inkorrekt parapolitika

2015. július 13. 09:48

Négy évente azonban a politikai garnitúra látványosan körbeünnepelteti magát egy tucatnyi paralimpikonnal, aztán hadd sefteljen velük Deutsch meg a többi politikai komisszár.

2015. július 13. 09:48
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Szélsőközép – Facebook

Talán ez a jövő. Jelenleg azonban semmiképp sem az volna a magyar állam feladata, hogy a fogyatékosok sportjából formálja meg a kárpát-medencei Éhezők Viadalát, ahol az eredményhirdetés után a győztesek biztos egzisztenciát, a vesztesek meg semmit se kapnak. Miközben fogyatékosok tömegeinek sem elfogadható színvonalú oktatást, sem rendes munkát, sem a tömegsporthoz szükséges infrastruktúrát nem biztosít a magyar társadalom. Négy évente azonban a politikai garnitúra látványosan körbeünnepelteti magát egy tucatnyi paralimpikonnal, aztán hadd sefteljen velük Deutsch meg a többi politikai komisszár. Hadd demonstrálja velük és rajtuk, hogy Magyarországon minden a legnagyobb rendben van. Holott semmi sincs rendben. Csak épp a politikailag korrekt beszéd, az álproblémák meg a hazug szimbólumok fojtják el az esélyét is annak, hogy szembesüljünk a ténnyel: nem kerültünk közelebb Dániához, Finnországhoz, Belgiumhoz, Ausztriához vagy Svájchoz attól, hogy megelőztük őket az olimpiai éremtáblázaton.

Épp azzal kezdenénk meg a felzárkózást, ha végre felszámolnánk ezt az tébolyult versenysport-fetisizmust. Magyarországnak nem paralimpiai érmekre van szüksége, hanem kerekesszékes politikusokra és közgazdászokra, vak programozókra, zenészekre meg tolmácsokra, s még ki tudja, hányféle területe van az életnek, ahol egy fogyatékos ember akkor is képes lehet kimagaslóan teljesíteni, ha a közösség az épeket nem zárja ki a versenyből.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2015. július 13. 13:04
Mára az olimpia is csak a pénzről szól, a szervezők részéről. Ahhoz képest, hogy Coubertin még azt mondta, hogy "nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos", mára ott tartunk, hogy a fogyatékos emberek versenyét "paralimpiának" és nem "paraolimpiának" hívják, hogy kihangsúlyozzák azt, hogy a fogyatékos emberek versenye nem olimpia. Képmutatás magas fokon...
Man dinner
2015. július 13. 10:26
"egy fogyatékos ember akkor is képes lehet kimagaslóan teljesíteni, ha a közösség az épeket nem zárja ki a versenyből.” Ez most hogy van?
Fakutya Vigyora
2015. július 13. 10:03
Rosszarcú Puzsérnak tudnia kéne, hogy nemcsak a fogyatékosoknak, de épeknek sincs elég munka. A cocialisták és a liberálisok elliberáltak kétmillió munkahelyet, a vak telefonközpontosokat felváltotta az automata kaszálógép, a rokkant portásokat felváltották az életerős naplopó káderszekuritis biztonsági őrök.
kuwiq
2015. július 13. 10:03
Ezzel egyet lehet érteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!