Menlevél

2015. július 06. 07:42

Úgy látszik, Magyarországon nem nagyon van korrupció, választott politikusaink és a jóvoltukból pozícióba kerülők pedig nem követnek el bűncselekményeket.

2015. július 06. 07:42
Török László
Magyar Nemzet

„Bízzunk benne, hogy tényleg ez az indoka a hallgatásnak, nem pedig az, hogy a kormány által a nem fideszes és nem KDNP-s politikusokkal és kinevezettekkel szemben indított elszámoltatás elérte azt a szintet, amelyet annak idején a szocialista közpénzügyi államtitkár, Keller László produkált. A baloldal és a jobboldal hagyományosan erőlködik a másik felelősségre vonatásán, rengeteg nyomozás indult és indul. Még sincs túl sok eredmény. Úgy látszik, Magyarországon nem nagyon van korrupció, választott politikusaink és a jóvoltukból pozícióba kerülők pedig nem követnek el bűncselekményeket.


Ha viszont ez így van, márpedig egyre több jel utal arra, hogy így van, akkor miért ez a nagy elszámoltatósdi? Ez valami bűvésztrükk lehet. Valami, ami a kampányokhoz és a népszerűség megszerzéséhez tartozik. Bürokratikus jogrendszerünk útvesztőiben azonban ezekkel a trükkökkel nem lehet eredményt elérni. A bíróságon bizonyítékok kellenek, vallomások, amelyek alátámasztják a vádat. Meg kell találni a megfelelő paragrafusokat, amelyek viszont minden időben változnak. Aztán ha ezek megvannak, az igazságszolgáltatás dönt.

Mégis, a választóknak az lehet az érzésük, hogy ami az elszámoltatás körül zajlik, annak nincs sok köze a valósághoz. A bukott rendszerben emberek százait börtönözték be jogtalanul, sokakat megvertek vagy meggyilkoltak, tönkretették az életüket, az érdemi felelősségre vonás azonban elmaradt, ahogy a 2006. őszi, kirívó jogsértések esetében is. Hasonlóan a többi, 1990 utáni, politikai színezetű eljáráshoz, amelyek többsége a közvagyonnal való gondatlan gazdálkodásról, tudatos károkozásról és nyerészkedésről szól. A vádlottak jellemzően az állam szolgálatában állva éltek vissza a bizalommal. És az állam még mindig inkább az ő érdeküket képviseli, szemben a közérdekkel.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. július 06. 11:57
...mondja a Sunyi Simicska és csicskája...
Felebarát
2015. július 06. 08:19
NAhát ez a nemzet egyre olvashatóbb
Apáczai
2015. július 06. 07:59
Az elszámoltatásnak a legnagyobb akadálya a korrumpálódott politikus. A nagy lenyúlások törvényes elszámoltatása jogalapot kínálna a másik oldalon a kis lenyúlások elszámoltatására is. Ez pedig riasztó. Emlékezzünk a Postabank és az olajszőkítés esetére. A korrumpált balek MDF-esek védelme tette lehetetlenné az elszámoltatást. Holott teljesen nyilvánvaló volt, hogy a balliberális milliárdok és száz milliárdok törvénytelenül kerültek magánkézbe, de egy elszámoltatás következetes végrehajtása - viszontválasz esetén, - precedens lett volna akár a másik oldalon megszerzett kisebb-nagyobb vagyonok elvesztésére. A kis csibészség védelme érdekében elnézzük a nagy gazemberségeket is.
pemetecukor
2015. július 06. 07:54
.... Magyarországon nem nagyon van korrupció... talán erről a tulajdonos főnöködet kellene kérdezned, nála autentikusabb a témában kevés ember lehet az országban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!