Igazi pillangó

2015. augusztus 10. 14:26

Ilyenkor vágyom arra, hogy a Fidesznek olyan ellenfelei legyenek, mint Lászlónak a dél-afrikai úszó.

2015. augusztus 10. 14:26
Szűcs Anita
Kisalföld

Cseh László világbajnok – ordítja a mikrofonba a kommentátor és kiabálom én is kollégáimnak. Teljes eksztázisban néztem végig a felemelő küzdelmet a magyar úszó és Chad Le Clos között.

Mindketten hosszú évekig keményen edzettek, majd remegő lábakkal és alázattal álltak a rajtkőre. A kétszáz méter pillangó végig őrült hajsza volt: olyannyira, hogy a célban László lihegve tudta csak megnézni a végeredményt. Láttuk, a lelkét is beletette a futamba.

Számomra ez az igazi, tiszta küzdelem. Ilyenkor hasít belém, hogy mennyire nevetséges, amikor a választási eredményük megszerzéséért folytatott álságos játszmát ilyen versenyekhez hasonlítják politikusok. Mondják: »nagy küzdelem volt«»megdolgoztunk a győzelemért«… Ilyenkor vágyom arra, hogy a Fidesznek olyan ellenfelei legyenek, mint Lászlónak a dél-afrikai úszó.

Ilyenkor is boldogan hallgatom a Himnuszt, büszkén nézem a magyar sportolót a dobogó legfelső fokán. Közben egy újabb »futamért« szurkolok.

Remélem, egyszer eljön a víg esztendő, amikor a mindenkori kormánypártoknak valódi ellenfelek jutnak, amikor a politikusok alázattal érkeznek meg a T. Házba.

Gondolják, fiatal vagyok, azért reménykedem. Nem ezért, hanem mert a politikában is létezik az igazi pillangó.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. augusztus 11. 00:57
A KisNépszabi és csicskája álmodozik - na és?!
lynx
2015. augusztus 10. 20:30
Ahogy nagymamám mondta: bolond lyukból bolond szél fúj
Peter8811
2015. augusztus 10. 20:22
A Fidesz ellenfelei annyira tudnak úszni mint én a Fidesz rájuk ver 100 méteren 200 métert.
cutcopy
2015. augusztus 10. 20:09
A Fidesznek olyan ellenfelei vannak mint Lászlónak Eric az angolna.. https://goo.gl/q43s3A
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!