Félelem vagy szolidaritás?

2015. november 19. 07:18

Nekünk is arra kellene koncentrálni, ami összeköt, s nem arra, ami szétválaszt.

2015. november 19. 07:18
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„Az a szolidaritás, ami most nemcsak Franciaországot, hanem Európa nyugati felét is jellemzi, az a megható pillanat, ahogy a Wembley-ben az angol szurkolók együtt énekelték a franciákkal a Marseillaise-t, az angol-francia barátságos meccs előtt, illetve közösen emlékeztek a párizsi halottakra a gyászszünet során, nos, pontosan ez az összetartás az, ami a terroristák ellen a leghatékonyabb fegyver. Európának, amely ezer sebből vérzik az állandó viták, illetve a menekültválság kezelésével kapcsolatos különböző álláspontok miatt, most egységet kell mutatnia.

S nekünk itt, a kontinens e keleti részében is fel kell nőnünk a feladathoz. Nekünk is arra kellene koncentrálni, ami összeköt, s nem arra, ami szétválaszt. Legalább egy időre félre kell tenni Európa állandó bírálatát, mert ha ezt ezekben a drámai napokban sem vagyunk képesek megtenni, magunkat rekesztjük ki az Unióból.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2015. november 19. 14:18
Félelem, vagy félcédula?
puszika
2015. november 19. 13:57
Rónay elvtárs! Miért kell nekünk kelet- európaiaknak mindig az alattvaló szerepét játszanunk.Ti világ életetekben a Gazdához idomultatok.Mikor kihez. Volt itt idomulási pont Sztálin,Hruscsov,Brezsnyev,Gorbacsov,amerikai elnökök,Európai Bizottság...../alázatos lihegés,hajlongás,beájulás, farokcsóválás..../ Nem gondolod meguntuk már az állandó igazodást,Egyszer végre szeretnénk úgy élni ahogy akarunk. Csak azt magyarázd már el ,miért olyan nagy bűn ez?????
Agnieszka
2015. november 19. 13:45
Olvasgasson a kedves szerző Halba Zijlstrát. Európának mi semmik vagyunk. Az törli belénk a cipőjét, akinek eszébe jut, legyen norvég futballista vagy holland liberális politikus. A német, svéd média magyarellenes (nem kormány, mert teljesen demokratikus választásokon kapott a kormány fölhatalmazást) megnyilvánulásai, a svéd és belga iskolások Orbánhoz intézett "magán levelei" mind azt mutatják, úgy, ahogy vagyunk, nem kellünk mi ennek a "művelt" Nyugatnak. Ennyit a szolidaritásról. Nincs más, mint üzleti érdekek kíméletlen érvényesítése a gazdasági, politikai erő által.
u.cserkész
2015. november 19. 13:45
Ami összeköt? Egy népszavással? Semmi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!