Orbán és a tuggyukkik

2015. november 13. 20:57

A Weltwoche-interjúban egy teljesen zagyva, ellentmondásos, összeesküvésekkel teli világmagyarázatot tár elénk a magyar miniszterelnök, és csak bízni tudunk benne, hogy nem alufóliasapkával a fején fogadta a svájci újságírókat.

2015. november 13. 20:57
Techet Péter
hvg.hu

A Weltwoche-interjúban egy teljesen zagyva, ellentmondásos, összeesküvésekkel teli világmagyarázatot tár elénk a magyar miniszterelnök, és csak bízni tudunk benne, hogy nem alufóliasapkával a fején fogadta a svájci újságírókat. (...)

Lehetne viccelődni arról, hogy Orbán a chemtrailt miért hagyta ki. De ennél az ügy fontosabb. Orbán olyan dolgokat mondott ki, amelyeket ő és környezete bizonyosan komolyan gondol. Az már persze nem a véletlen műve, hogy éppen ugyanazt gondolja komolyan, amit az orosz propagandacsatornák – a RussiaTodaytől a SputnikNews-on át az M1-ig – harsognak. Orbán azonban nem csupán egy primitív összeesküvés-elméletet mond ezzel fel, de a tudatlanságát is bizonyítja.

Az európai nemzetállamok ugyanis éppen azon baloldali gondolkodásnak, a 18-19. században baloldali ideológiaként megjelent nacionalizmusnak a teremtményei, amelyet ő most éppen a nemzetállamok felszámolásával vádol. A nemzetállamiság és a nacionalizmus kritikája Európában jobboldalról, konzervatív oldalról született meg legelőször, elvégre már a birodalmak – köztük az 1918. előtti Magyarország – is éppen a nemzetállamok felettiségről szóltak. Csak aztán jöttek a nacionalizmusok, és szétverték őket. A magyar történelemben például 1920. június negyedikével győzedelmeskedett az a nemzetállami logika, amit Orbán védelmez. Örülhet hát Trianonnak.

Magyarország számára a nemzetállamiság korszaka területének és jelentőségének csökkenését jelentette. Valódi jobboldaliak, mint például a katolikus gróf, Coudenhove-Kallergi már az első világháború és főleg annak békediktátumai által teremtett nemzetállami széttagoltság miatt felismerték, hogy Európa érdekeit nem az szolgálja, ha népei nacionalistaként nemzetállamokra osztódnak, és megosztva, erőtlenül állnak a világpolitika és a világpiac színpadán. (...)

Nem Európát védi, és nem a magyar emberek érdekeit nézi, aki az ukrán vagy a közel-keleti válság idején akarja Európát újra nemzetállamokra daraboltatni, és holmi gonosz összeesküvésként tekint az amúgy katolikus európai politikusok gondolataként megjelent európai szuperállamra. Azonban nem is a levegőbe beszél a magyar miniszterelnök. Valakiknek ugyanis tényleg szolgálja ilyenkor az érdekét.

A tuggyukkik könnyen kitalálhatóak. Talán legközelebb nem a budai várat, hanem a Kremlt kéne a Weltwochének Orbán mögé montíroznia. De persze akkor nem tüntetnék ki Köppelt sem a svájci-orosz sajtódíjjal.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2015. november 14. 16:53
Zavaros fejű rasszista hvg.Orbán fóbiátokba belefogtok pusztulni,remélem minél hamarabb.Szerintem nektek még É Koreában sem lenne létjogosultságotok.A hvg a liberós komcsizsidók Pravdája.
catalina9
2015. november 14. 16:14
Techet Péter megpróbált belefingani a nulláslisztbe és lefosta a bokáját.
puszika
2015. november 14. 14:48
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!!! Érted Petike!!!!
tango47
2015. november 14. 14:10
Ez a cikk tegnap egyszerűen egy idióta megnyilvánulás volt. Ma pedig egy aljas és idióta megnyilvánulásnak látom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!