Korrupciós sakktábla

2015. november 25. 08:41

Amikor már az átlagpolgár is egy gyaloggá válik a korrupciós sakktáblán, és tervezni, moccanni sem nagyon mer, nehogy egy meginduló tiszt levegye, akkor elkezdhetünk gondolkodni azon, hogy talán új partit kellene kezdeni.

2015. november 25. 08:41
Török László
Magyar Nemzet

Az Országgyűlésben a napokban a korrupcióról lefolytatott vitanapon ilyen gyanús és ehhez hasonló, a mindennapokból vett példákat csak elvétve említettek. Az ülésen a megszokott adok-kapok zajlott: a kormánypártok Kovács Bélát emlegették (akit szerintük nyilván az oroszok vesztegettek meg valami homályos célból) és Hiszékeny Dezsőt, aki XIII. kerületi alpolgármesterként került a vádlottak padjára. Bár az ellenzék a társadalom szélesebb rétegeit érintő témákkal, Andy Vajna kaszinóival és a trafikmutyival példálózott, az eszmecseréből mégis a kormányoldal jött ki jobban, már csak azért is, mert többször és hosszabb időkeretben mutathatták be kommunikációs arzenáljukat. Persze az lett volna a hiteles, ha az elszámoltatás jegyében a bírósági ítéletekkel tudtak volna érvelni.

Az állami cégek vezetői ugyanúgy, mint máshol a világon, megint felvehetik a menedzserfizetésüket. A módosabb politikusok is meg tudnak spórolni havi tízmillió forintot, és a pártok is államháztartási tételeket képesek költeni az emberek manipulálására világszerte. Háborogni ezeken lehet, de ezek a dolgok nem magyar sajátosságok, még ha ez nem is vigasztal bennünket. Amikor viszont már az átlagpolgár is egy gyaloggá válik a korrupciós sakktáblán, és tervezni, moccanni sem nagyon mer, nehogy egy meginduló tiszt levegye, akkor elkezdhetünk gondolkodni azon, hogy talán új partit kellene kezdeni. A korrupciós probléma ugyanis már régen nem csak a hatalom közvetlen környékén van jelen; a rokonok és szomszédok közöttünk vannak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2015. november 25. 15:19
mi van, félsz hogy a lajos nem tud sokáig fizetni már?
Mich
2015. november 25. 14:22
"új partit kellene kezdeni"... Új partit Simicska és simicsicskák nélkül...?! Remélem, megérjük... talán már folyamatban is van...!
gudmen
2015. november 25. 11:31
Igy loptok Ti!-Vona Gábor https://www.youtube.com/watch?v=kGsjVsAYjmA
gudmen
2015. november 25. 11:30
"200 milliót fizetett az állami fehérjefeldolgozó egy kamutanulmányért 200 millió forintot fizetett az állami tulajdonban lévő Atev Zrt. egy internetről letöltött és plagizált tanulmányért egy gyanús hátterű, Szlovákiában bejegyzett cégnek. Az ügylethez egy idős férfit használtak fel, aki papíron a szlovák cég tulajdonosa, de valójában azt sem tudja, miket írt alá, és csak pár százezer forintot látott a pénzből. "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!