Belül éneklem a himnuszt

2015. december 02. 15:54

Az igazán fontos dolgokat belül élem meg. Belül is éneklek. Van, aki teátrálisabb, aztán a kritikus helyzetekben, amikor energiát, lelkesítést kellene adni másoknak, eltűnik. Interjú.

2015. december 02. 15:54
Király Gábor
Heti Válasz

A betegségben fiatalon meghalt Fülöp Márton a kollégája volt, vagy a barátja is?

Sokkal több volt, mint kolléga. Szoros kapcsolatban álltunk.

Mit kapott ettől a kapcsolattól, és mit tudott beleadni?

Marci 196 centis, tekintélyt parancsoló alkat volt, olyan tartással, amilyen keveseknek van. Nem panaszkodott, és ritkán kért. Azt pedig kifejezetten tiltotta, hogy a nyilvánossághoz forduljunk segítségért. Sokat beszélgettünk, magam is igyekeztem tartani benne a lelket, hitet adni neki. De ezt a harcot ő akarta megvívni. És nagyon sajnálom, hogy élete legfontosabb meccsét elveszítette.

Megérintette, hogy a magyar szurkolók Oslóban és az Üllői úton is megidézték?

Természetes, hogy kifejezték a szeretetüket, de nekem a mérkőzésre kellett koncentrálnom. Érte is védtem.

Ha már megint a magyar–norvégnál járunk, feltűnő volt, hogy a csapatból egyedül nem énekelte a himnuszt. Miért?

Az igazán fontos dolgokat belül élem meg. Belül is éneklek. Van, aki teátrálisabb, aztán a kritikus helyzetekben, amikor energiát, lelkesítést kellene adni másoknak, eltűnik. Én a fordítottja vagyok. Nem szeretem, ha az érzelmi hullámok látszanak rajtam, azokat sosem teszem ki a kirakatba.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leech
2015. december 02. 23:51
Ja Király, ennyi volt szép volt,elég volt ! Rossz nézni hogy mozogsz a kapuba,nehézkes vagy,már régen kommentálnod kéne ,vagy várni a nyugdíjadat. Hagyd a mozgást a fiataloknak.
kuwiq
2015. december 02. 20:04
Magamban már többször elástam Kiralyt, plane a korábbi norvég meccsek után voltam mérges rá a nevetséges gólok miatt, és mert nem intézte el akkor a norvégok néger középcsatárát, pedig megtehette volna, ha csak egyszer ráesett volna arra a baromra , fellélegezhetett volna a védelem. Carewnak hívták, ha jól emlékszem. De a mostani két meccsen nagyon ott volt, gratula, és köszönet érte! És persze a csapatnak is! Na meg A Storck teamnek. Így együtt voltak tökéletesek, és mutatták meg, hogy ha hiányosan is képzettek a játékosok, megfelelő taktikával képesek komoly meglepetéat okozni. Amikor a Fiola nyilatkozta, hogy kaptak egy KÖNYVET a norvegokról, szabadidős olvasmánynak, akkor kezdtem reménykedni. Királyelső oslói védése után már bíztam, Kleinheisler bombagólja után már a sógor is leült a tv elé, a pesti meccscet pedig végig is nézte. Nem tudom, más kapussal is sikerült volna-e, de Király volt ott, és helytállt, nem is akárhogy, még egyszer gratula és köszönet, aki látta, nem felejti el! Nem mellékesen, hasonló szituációban a real madrid kapusa a barcelona ellen gólt kapott, megpróbált a saját bokája mellé vetődni. Nyilván ehhez kell hosszú évek tapasztalata, hogy tudja valaki: ugyan látványos a dolog, de ritkán sikerül!
Péter Gábor Bátor Tábor
2015. december 02. 16:05
Új himnusz kellene. Ez egy búskomor, beteges, szégyellni való tákolmány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!