Tabuk a véleményfolyosón

2016. január 23. 10:46

A fenti két idézet nem Ákostól vagy Kövér Lászlótól származik, hanem A nő szerepe az iszlámban című füzetben jelent meg, kiadója pedig a göteborgi mecset.

2016. január 23. 10:46
Lipcsey Andersson Emőke
MNO

„»Ami a nők munkavállalási jogát illeti, meg kell állapítanunk, hogy (...) a nő szerepe a társadalomban elsősorban az, hogy anya és feleség legyen.« »A gyermeknevelés létfontosságú feladat, mely nagymértékben formálja a nemzet jövőjét.«

A fenti két idézet nem Ákostól vagy Kövér Lászlótól származik, hanem A nő szerepe az iszlámban című füzetben jelent meg, kiadója pedig a göteborgi mecset. Ebben nemcsak a nő szerepéről, kötelességeiről esik szó, hanem a férfi és a nő kapcsolatáról is a házasságban. A férfi kötelessége a megélhetés biztosítása – olvashatjuk, de a férj, ha szükségesnek látja, testi fenyítéssel is élhet. Ám ügyeljen arra, hogy az látható nyomot ne hagyjon…

Mindenképpen tanulságos a füzetet lapozgatni, akár összehasonlításképpen is, hogy a demokratikus Európában, a keresztény szemléletű vagy liberális ideológián nyugvó társadalmakban ki mit mond a nő szerepéről és jogairól, és ezzel szemben – vagy ezzel párhuzamosan – mit mutat a gyakorlat.

A göteborgi mecset által terjesztett svéd nyelvű füzetecske sok helyre eljut. Azok is megkaphatják például az őket látogató imámtól, akik az európai társadalmak értékrendje és törvényei alapján szexuális bűncselekmény miatt töltik börtönbüntetésüket. Olyanok, akik gyermekek vagy nők ellen követtek el erőszakot. Eközben a svéd sajtó és a közösségi média Csipkerózsika-álmából ébredve éppen azzal van tele, hogyan eshetett meg, hogy egy 2014-es és 2015-ös ifjúsági fesztiválon migráns, főleg afgán férfiak tömegesen zaklatták a nőket – akárcsak szilveszterkor Kölnben –, és hogy lehet az, hogy mindez csak most derül ki? (...)

A csak most kipattant botrány rávilágít arra, hogyan zárt össze a rendőrség és a média, s hogyan áldozta fel a tényeket a PC oltárán.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2016. január 24. 19:02
Mit bizonyítasz ezzel? Nem kérek sem az iszlámból, sem Kövérből, sem Ákosból.
Akitlosz
2016. január 24. 00:24
Ez ugyan nem A gyakorlat, hanem a muzulmánok véleménye, rajtuk kívül másokra nem jellemző. Az meg eddig is egyértelmű volt az értelmes emberek számára, hogy a muzulmánok ugyan nem integrálódni jönnek Európába, hanem iszlamizálni a kontinenst. Az idő nekik dolgozik. A liberálbolsevisták által uralt országok képtelenek felvenni velük a küzdelmet, nem is akarják, sőt kifejezetten segítik a folyamatot.
Pinter68
2016. január 23. 22:58
Baszki! Akkor a Kövér meg az Ákos valójában fundamentalista muzulmánok. Mindig tudtam, hogy a Bajusz takargat valamit!
békalepcse
2016. január 23. 16:48
Szegény svédek... Ezeket a koszlott arabokat csak valami tarsadalmi kataklizma kapcsán lehetne kiebrudalni tőlük, de nem reménytelen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!