A szexi plébános

2016. február 10. 13:59

Történt az eset a Markmyprofessor nevezetű, nem hivatalos felsőoktatási értékelő fórumon, mely tünemény újabb ékes példája a média álszent – maradva a szentírás-tudománynál: farizeus – demokratizmusának.

2016. február 10. 13:59
Marton Árpád
Médiahorizont

„Történt az eset a markmyprofessor nevezetű, nem hivatalos felsőoktatási értékelő fórumon, mely tünemény újabb ékes példája a média álszent – maradva a szentírás-tudománynál: farizeus – demokratizmusának. Impresszumában tekervényes és előrelátó jogi nyilatkozatokkal. Magára vessen, aki horogra akad.

Amióta világ a világ, a diákság azóta mond tévedhetetlen ítéletet szellemi pallérai fölött. Egy rossz osztályzat, valami legyűrhetetlen személyi ellentét elég, hogy a nebulósereg kikezdje tanára hajviseletét, gúny tárgyává tegye szoknyafazonját, szóhasználatából rosszmájú szállóigéket kreáljon, katedrai székére rajzszöget helyezzen, mutatópálcáját elcsenje, s mulasson a tanerő kínlódásán tanfelügyelői látogatáskor – Kosztolányi vadabb esetet is rögzít az Aranysárkányban. Még az sem biztos, hogy a diákságot minden esetben engesztelhetetlen gyűlölet hajtja e csínytevésekre és csipkelődésekre. Sokszor elég, ha elragadja a dévaj kedv és az öntudatlan elégtétel érzése amiatt, hogy növendéki státusza alárendeltté teszi iskolai éveire.

No de hogy mindeme jogos és túlzó indulatok a tízórai szünet és a romkocsmák világából kilépjenek a széles nyilvánosság fürkész tekintete elé, és – tetszik, nem tetszik – széles körben bélyegezzenek meg tanári életutakat, az már mégis a legrosszabbul felfogott szólásszabadság - iskolapéldája.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alabanda
2016. március 04. 18:57
És ha valakinek a kollégája, konkurenciája... Magamagának meg nagyon tetszik (végreis érthető, hogy ezt közhírré tenni vágyik)... Jobb egyetemeken senki se nézi meg használja az MMP-t. Csak a Google keresésben virít ott az élen, hogy a kakadémikus úr gyengeelméjű...
alabanda
2016. március 04. 18:57
"A tapasztalat az, hogy az osztályzatok a valóságot mutatják" - na, ne mondd, honnan tudod a tutit? Ezek szerint az oktatói karok javát (a legjobbak közül azokat, akik nemcsak kedvesen mesélnek, hanem követelnek is és osztályozni mernek) egyből el kéne küldeni a bányába (hogy feljöjjön a szén). Sok pöttyös cicifékkel viszont oxfordi zseni lesz mindenki. Az értékelés azért csálé, mert a hallgatók java oda se bagózik. Aki pedig beírt, azt az esetek kétharmad részében kapásból azonosítani tudja az oktató (ha van olyan marha, hogy oda talál trévedni).
bölcsuhú
2016. február 13. 22:24
TE idióta jogász! Egyet sem a személyében, hanem az antipedagógus szerepkörében tetszelegve! A tanárt nem kedvelni vagy szeretni kell, hanem tanulni tőle! Többek közt azt is lehet, hogy nem szabad előadni, magyarázni, a diákokkal/hallgatókkal szemben viselkedni, számonkérni.
bölcsuhú
2016. február 13. 22:23
Tényleg olyanok, mit várna el az ember egy infantilistől vagy egy gazembertől? Te melyik vagy a kettő közül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!