Ne aláz­zá­tok to­vább Pus­kás nevét!

2016. április 30. 16:27

Egyáltalán ki adott engedélyt arra, hogy ezzel a névvel első osztályú futball klub működhessen? Azon nem gondolkodott senki, hogy milyen jól hangzik a közvetítésekben, hogy: gyengén, motiválatlanul játszik a Puskás? Kieső a Puskás.

2016. április 30. 16:27
Rekop György
Ripost

„Kispestiként személyesen érint. De aki nem kispesti, azoknál is sokszor kiverte a biztosítékot a felcsúti majomparádé.

Először talán mindenkiben pozitív volt, hogy a legnagyobb legendánk nevével akadémia indul. Akkor még csak furcsa volt, hogy mindezt Felcsútra álmodták meg, de legyintettünk, mert nem akarunk politizálni. Aztán egyre pofátlanabb lett a Puskás nevet »használható« kör, amihez az is hozzátartozik, hogy a Legenda nevével fémjelzett Akadémia sem azon az úton haladt, amit a közízlés elvárt volna. (...)

Egyáltalán ki adott engedélyt arra, hogy ezzel a névvel első osztályú futball klub működhessen? 

Azon nem gondolkodott senki, hogy milyen jól hangzik a közvetítésekben, hogy: gyengén, motiválatlanul játszik a »Puskás«? Kieső a »Puskás«.

Nem csak megszerezték a legenda nevét, de egyben le is járatják.(...)

Amíg élt Öcsi Bácsi, minden hazai meccsen ott ült a tribünön és szurkolt a csapatának, a KISPEST-nek. Hétvégén is fent fog ülni az égi lelátón, és kétlem, hogy a saját csapata ellen fog szurkolni. Csak és kizárólag a győzelem, és az Akadémia kiesése elfogadható a vörös-feketék számára. Éppen ezért leszek kíváncsi, hogy vajon a pályán milyen eredmény születik, és vajon lesz-e részünk valami parádés meglepetésben annak tükrében, hogy a kieső csapatnak harmadakkora az oddsa, mint a jelenleg a 6. helyért küzdő kispestieknek...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2016. május 01. 16:14
Nem a névvel van baj egyébként, hanem azzal, hogy egyszerűen nincsenek tehetséges focisták, valahogy az elmúlt harminc-negyven évben egy-két kivétellel nincsenek. Ami zseniális - a Puskásék aranycsapata - az sajnos nem ismételhető , mert mi nagyon szeretnénk..Viszont van más sportág amiben sok tehetség van, nekik kellene annak a pénznek nagy részét adni, ami hiába megy a nevenincs, NB 3-as focistáknak..És ugye ott van az oktatásügy, egészségügy, kultúra..Azt viszont lehetne nagyon látványosan támogatni..sőt sikert-sikerre halmozni.
zoles
2016. május 01. 13:49
"Egyáltalán ki adott engedélyt arra, hogy ezzel a névvel első osztályú futball klub működhessen?" Puskásnak a felesége!
tevevanegypupu
2016. május 01. 12:26
Ezzel az erővel minden Nagy Imréről elnevezett akármit is meg kellene szüntetni, mert az embereknek esetleg az jut eszébe, mit művelt nagy Imre a Szovjetunióban és mezőgazdasági miniszterként?A "Puskás" kieshet és lehetnek rossz hónapjai és évei, ettől függetlenül megnyugtatom, semmi rossz emlék és semmi keserűség nem fog kapcsolódni ehhez a névhez, akármilyen gyenge is a csapat..
august
2016. május 01. 11:47
ezért építtet közpénzből -TAO - stadion ---------- :) Most olvasom az Átlátszó reklámját, ahol 'aggyá 1%-ot az Átlátszónak, tehát az is közpénzből üzemel. A TAO is ugyanaz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!