Nincs tovább

2016. május 09. 15:48

Kiss bűnhődése ettől a pillanattól kezdődött el, és életfogytig tart. Isten irgalmazzon neki.

2016. május 09. 15:48
Sudár Ágnes
Kisalföld

Volt »egy nőügye« az edzőnek, ahogy Gyárfás mondta. Márpedig ennyi neki elég volt, aztán Aczél Endre, Friderikusz, Csapó is ítéletet mondott egy vélt halottról, aki azonban bánatukra nem volt úszó, így nem ismerhette az örök, belső szabályt, hogy nincs »de«, nincs »biztos?«, nincs »lehet, hogy« – hallgatás van. Volt eddig.

Bár az egyetlen valamirevaló kérdés már csak az, hogy mi lesz akkor most a perújrafelvétellel meg a koholt vádakkal, amelyek a »halott« Takáts Zsuzsa idejében még jól hangzottak. A választ – hogy teljesen mindegy – az asszony mondta ki, más szavakkal: a gyerekei hisznek majd az édesapjuknak, de a kétely mostantól ott lesz bennünk.

Kiss bűnhődése ettől a pillanattól kezdődött el, és életfogytig tart. Isten irgalmazzon neki.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zseboszkiraly
2016. május 09. 22:43
Engem az a kérdés foglakoztat : Ugyan kinek az érdeke volt elővenni egy 50 éves ügyet egy olyan országban, ahol sortüzek, politikai gyilkosságok (mert ilyenek is voltak "vadászbalesetnek" álcázva ) felelősei nem lettek felelősségre vonva (nehogy valaki a Biszkut előhozza!) , a rendszerváltozás körüli "spontán privatizációnak" eufemizált szabadrablás tetteseiről nem is szólva .... Már gyanús volt Hosszú Katinka kirohanása Kiss László ellen.Mire megy ki a játék? (Talán az volt az előjáték?) Talán az erkölcsi katarzisra ?? Talán nem kellenének az aranyak Rióból mert az csak a "Zorbánt" erősítené ? Kiss elmozdításának lehetnek negatív hatásai, bár nem értek a sporthoz. De ezt a hosszas görög tragikus kórust hallgatva, minél többet moralizálgatnak valahogy annál gyanúsabb...
2016. május 09. 17:43
Nagy szerencse, hogy Sudár Ágnes a Kisalföldben ír. Igen ritkán kerül a kezembe.
Berecskereki
2016. május 09. 17:31
Téves azt hinni, hogy a magánéletben elkövetett hibákért, bűnökért való bűntudat, bűnhődés, vagy éppen ennek elmaradása semmilyen hatással nincsen az ember jövőbeni magatartására. Van hatása. A társadalom erkölcsi ítélete. Bár nem kedvelem a Kisalföld firkászait, de most a szerzővel egyetértek.
lynx
2016. május 09. 17:05
"Isten nevét hiába ne vedd!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!