A DAC több mint klub

2017. június 12. 08:19

A DAC Arénában pedig Kárpát-medencei szinten egyedülálló futballhangulat alakult ki, melyre csodájára járt a 15 milliós magyarság. Enne ellenére június 8-án kora este mindenki számára egyértelművé vált, hogy László Csabának mennie kell.

2017. június 12. 08:19
Király Zsolt
Körkép

„»A DAC több mint klub. A DAC egy életérzés. A DAC a miénk! A DAC része a szlovákiai magyarok értékrendszerének. A DAC egy intézmény: és az emberek így is viszonyulnak hozzá. Ha egy idegen tulajdonos venné át a klubot, ő ezt talán nem is értené. Itt mind a siker, mind a sikertelenség érzelmekkel túlfűtött aktus: s ezt tudni kell kezelni« – nyilatkozta Világi Oszkár a Körképnek tavaly decemberben, amikor a DAC-ot körülvevő miliőről, lokálpatriotizmus fontosságáról, a magyarság ápolásával kapcsolatos elvárásokról kérdeztük.

Azóta a csapat 16 meccses veretlenségi és 5 meccses győzelmi sorozatot produkált, az utolsó előtti helyről indulva az európai kupaporondért küzdhetett. A DAC Arénában pedig Kárpát-medencei szinten egyedülálló futballhangulat alakult ki, melyre csodájára járt a 15 milliós magyarság.

Enne ellenére június 8-án kora este mindenki számára egyértelművé vált, hogy László Csabának mennie kell.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2017. június 12. 14:28
Azt hittem, legalább az eredeti cikkből megtudok valamit, mitől vált mindenki számára nyilvánvalóvá, miért kell László Csabának mennie. De ezek szerint azért mert a tulajdonos úgy gondolta, hogy Rossival jobban jár és előrébb tudnak lépni. Ez végül is nem illogikus. NB. László Csaba valószínűleg nem fog sokáig munka nélkül maradni.
atila68
2017. június 12. 14:04
Mi a hír?
pólinka pál
2017. június 12. 12:33
"csodájára járt a 15 milliós magyarság." -jajj hagyjuk már ezt... a kutyát nem érdekli magyarországon se a dac, se a magyar futball. attól hogy kimegy 10 ezer ember, még nem számít olyasvalaminek, ami fontos a magyar embereknek.
reflex
2017. június 12. 09:36
Jut eszembe ...KIRÁLY ZSOLT lehet hogy nem is tudja hogy Rossi lesz az új edző :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!