Nem szupersztárok kellenek, hanem rabszolgák

2017. szeptember 26. 10:57

Cseh Lászlót, Gyurtát cserben hagyta a szövetség. Jobb menedzseléssel, jobb módszerekkel több kijöhetett volna belőlük. Interjú.

2017. szeptember 26. 10:57
Shane Tusup
Index

Személyes álma, vágya van?

Nem akarok úgy meghalni, hogy kihagyott lehetőségek és kihasználatlan tehetség maradjon utánam. Nem azt akarom, hogy elnevezzenek rólam valamit, hanem azt, hogy az életem számítson. Hogy legalább egy ember életét úgy befolyásolhassam, ami jelent is valamit. Ha összejön kettő vagy három, az még jobb, de legyen meg az az egy. Legyen meg a cég, működjön a klub, hagyjak magam után valamit.

A Gyárfás-balhé idején nem gondoltak arra, hogy ez hosszú távon visszaüthet?

Dehogynem. De az ilyesmi mindig visszaüt. Viszont nem volt más választásunk, valamit tenni kellett az úszósportért.

Jó, Gyárfás után jött Bienerth Gusztáv, őt is lemondatták. Ki a következő?

Az úszósport haladhat jó, de rossz irányba is. A jó irány az, amiről már beszéltem: az edző és a sportoló közötti partneri viszonyra épít, ez hoz eredményeket. És nálunk nem ez történt, és nem ez történik most sem. Cserben hagyták az országot, cserben hagyták a sportolókat, tönkretették őket, és én ezt nem bírtam nézni tovább. Hány úszó karrierjének tönkremenetelét kellett volna még végignézni?

A magyar az egyik legjobb sportnemzet, amit láttam. Itt mindenki jó lenne valamiben. Kiválaszthatsz bárkit, van olyan sport, amiben kiváló eredményeket érhetne el. Ez a tehetség elfecsérlése. Pontosan az, ami Cseh Lászlóval, ami Gyurtával történt, vagy azokkal, akiket még gyerekként a tévében láttam úszni. Cserben hagyta őket a szövetség. Jobb menedzseléssel, jobb módszerekkel több kijöhetett volna belőlük. És ne jöjjön nekem senki azzal, hogy ünnepelt sportolókról van szó, mert nekem örökké csak elfecsérelt tehetséget, kihagyott lehetőséget jelentenek.

És ön az, aki meg tudja mondani, hogyan kellene csinálni?

Ez egy hosszú út, apró lépésekből áll, de csak közösen lehet rajta végigmenni. Nem azt mondom, hogy én tudom, hogyan kell megoldani a problémákat, én csak azt mondom, ahogy most mennek a dolgok, úgy nem lenne szabad nekik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2017. szeptember 27. 18:38
"Viszont nem volt más választásunk, valamit tenni kellett az úszósportért." Hosszúval tettek valamit-bár ne tették volna. Az, ami nekik nem felelt meg, sokaknak jó volt. és most is jó lenne.
kálmi
2017. szeptember 26. 17:23
" Apa kezdődik4" Na erre ment ki a játék, tusup akar a szövetség vezetője lenni. Kész. Wladárnak sem jósolok nagy jövőt, addig áskálódnak majd.
Morgen
2017. szeptember 26. 16:57
"én csak azt mondom, ahogy most mennek a dolgok, úgy nem lenne szabad nekik.” A kérdés ez volt: "És ön az, aki meg tudja mondani, hogyan kellene csinálni?" Shane is mehet a CEU-ra! Ott tanítják ezt a módit! Eddig is megvolt az úszósport nélküle, gondolom, ezután sem sokan sírnának utána.
annamanna
2017. szeptember 26. 15:35
Lehetetlen profizmusról beszélni ott, ahol megszűnik a számon kérhetőség. Amíg egy szövetségnek olyan vezetői vannak, akiket nem lehet számon kérni (pl Kiss Lászlót), addig nem lehet profizmusról beszélni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!