Szakadj meg!

2017. október 13. 14:15

Mariano Rajoy kormánya elsősorban nem nekik, hanem éppen a többieknek, a sokkal számosabb többieknek riszálja magát.

2017. október 13. 14:15
Krajczár Gyula
168 Óra

„De Piqué mindig elment a spanyol válogatottba, edzett, játszott újra meg újra, sőt, most is elment, most is játszott, s nyilvánosan el is magyarázta, miért nincs ebben ellentmondás. A »spanyol« szurkolók pedig gyalázták, zaklatták, legutóbb már olyan alávaló módon, a válogatott edzésén, hogy még a madridi lapok is a spanyol futball legsötétebb napjáról beszéltek. Vagyis kiáll a katalán függetlenség mellett, de arról nem beszél, hogy milyen jó lenne az önálló katalán bajnokságban vagy éppen a katalán válogatottban játszani. Ebből a szempontból megmarad profi futballistának.

Nálánál sokkal érdekesebb azonban a válogatott szurkolói­­nak, a spanyol nacionalisták igazi reprezentánsainak viselkedése. Sokan tették fel maguknak vagy másoknak a kérdést itt Magyarországon is, hogy miért csinálja a spanyol kormány ezt az erőszakoskodást, hiszen ezzel csak növeli a katalán el­­szakadáspártiak elszántságát. Ez igaz, csak Mariano Rajoy kormánya elsősorban nem nekik, hanem éppen a többieknek, a sokkal számosabb többieknek riszálja magát. A nagyszámú többiek között pedig sokan vannak, akik hangosabban vagy csendesebben, de nagyon is helyeslik, hogy csak püföljék meg azokat, akik nem bírnak magukkal, s a spanyol egységet veszélyeztetik.

S ez pontosan a szurkolói mentalitás, vagy ha tetszik, a nacionalista megközelítés lényege. Nem engedhetjük el Katalóniát, mindenkinek ide kell tartoznia, viszont amikor nincs veszély, amikor már mindenki idetartozik, akkor ezen belül majd mi megmondjuk, hogy ki nem tartozik közénk. Piqué tehát ne játsszon a válogatottban. Itt kell maradnia, de mivel áruló, a jó édesanyját.

Az egész érzelmi komplexumnak csak az a része ismeretlen számunkra, amelyet a világ- és Európa-bajnoki győzelem okoz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2017. október 13. 14:47
Ez nem nacionalista megközelítés, ahogy ezt a szerző tálalja spanyol részről, hanem diktatórikus, anarchista megközelítés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!