Putyin elindul az olimpián?

2018. január 24. 09:54

Lassan annyi orosz sportolót tiltanak el mondvacsinált okokkal, hogy az elnök is mezt ölthet.

2018. január 24. 09:54
Máté T. Gyula
PestiSrácok.hu

„»Putyin elindul a téli olimpián« – a hír természetesen nem igaz, habár lassan annyi orosz sportolót tiltanak el mondvacsinált okokkal, hogy az elnök is mezt ölthet. Természetesen nem nemzetit, mert az is tilos. Az egész már régen nem a sportról szól, az »orosz kártya« a nyugati »demokraták« kedvenc cinkelt lapjává vált, Trumptól Orbánig bárki ellen kijátsszák.

Újabb 111 orosz sportolót tiltottak el a phjongcshangi téli olimpiától. A Kedves Olvasóban joggal merül fel, hogy ennek biztosan megvan a maga oka. Hiszen annyi oroszról derítette már ki a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA), hogy doppingolt. A döntéseket Moszkvában természetesen vitatták, de hát »nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja«.

Most azonban a WADA, pontosabban a frissen létrehozott Független Tesztelési Hatóság nem bajlódott különböző vizelet- vagy vérmintákkal. Elnöke, Valérie Fourneyron bájos nyíltsággal elismerte: az eltiltásoknak nem feltétlenül van köze a vizsgálatok eredményeihez – mert mit is mondhatna egy francia szocialista ex-miniszter, aki egy tesztelésekkel foglalkozó testületet vezet?!

Már elég a gyanú! No, nem olyan bizonyított, vagy legalábbis megalapozott. Egyszerűen »akármilyen« is jó volt. Mondjuk az, hogy »utólag valaki hozzáférhetett a mintákhoz«. Ahogy a Tanú című filmben mondták, elég egy komoly névtelen feljelentés. Vagy előfordulhatott, hogy a volt miniszter asszony titkárnője szerint az egyik orosz jégkorongozónak olyan agresszív feje van. Meg a fodrász említette, hogy a muszkák eleve előnnyel indulnak, mert bírják a hideget, ami ugye botrányos versenyelőny. Nincs ártatlanság vélelme, fellebbezési lehetőség pedig teljesen kizárva! Punktum!

Decemberben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetői példátlan döntést hozva úgy határoztak, hogy azok az orosz sportolók sem indulhatnak nemzeti mezben, nem hallgathatják himnuszukat, akik a patyolatnál is tisztábbak. Abszurd döntés, ráadásul értelmetlen, mert annál kevés kínosabb lesz a NOB urainak, amikor egy jégkorongmeccsen a fél csarnok orosz-szovjet himnuszt üvölt. Ők meg határozatuk értelmében ezt nem veszik észre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csombor
2018. január 24. 14:16
A wiki szerint: https://hu.wikipedia.org/wiki/Doppingv%C3%A9ts%C3%A9g_miatt_eltiltott_sportol%C3%B3k_list%C3%A1ja Az első négy betű (A B C D betűkkel kezdődik a sportoló neve) között 40:4 arányban vezet az USA Oroszországgal szemben. A többi betűt nem néztem át, mintának ennyi is elég. Valamilyen különös ok miatt mégsem az oroszok tiltják ki az amerikaiakat az olimpiákról. Pedig íme, jogosabb lenne, 10x. Éljenek az ötkarikás doppingversenyek!
noMores
2018. január 24. 12:38
Mondvacsinalt anyad picsajat, te ruszkiseggnyalo fereg. A ruszkik konkretan szennedoppingoltak a sportoloikat. Ezt a sajat olimpiajukon nyomtak a legerosebben, szandekosan cserelgettek a mintakat. Mennyit kapnak ezek ott a ps-nal putyintol vagy orbantol, hogy feszt ruszki segget kell nyalni?
GV0917
2018. január 24. 11:30
Mit kell ezen csodálkozni?az ókori olimpián már indult egy Imperátor!
Lotti
2018. január 24. 11:28
Igaza lehet a Thürmer csemetének. A politika gusztustalan módon beavatkozik a sportba. Elég lenne, ha a sportszakmai kérdéseket az arra hivatottak korrekt módon ellenőriznék. Az oroszoknál így is találhatnának szabálytalanságokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!