A liberális demokraták kollektív áldozati játékai

2019. augusztus 17. 09:47

Hogy valaki milyen származású vagy milyen a szexuális identitása, nem determinálja a gondolkodását.

2019. augusztus 17. 09:47
Megadja Gábor
Megadja Gábor
888

„Mintha az, ha valaki zsidó vagy meleg, egyből meghatározná, mi a véleménye a világról, miben hisz, milyen politikai álláspontja van. Mintha ezek az identitásjegyek kötelezővé tennének bármiféle politikai hitvallást. Ez a liberális demokrata civil vallás csapdája.

A valódi forradalmi felfogás ma – ahogy korábban is – az, ha valaki hisz a szabad akaratban (igen, ez egy keresztény, sőt pápista »vörös farok«, bocs; illetve parancsoljatok, keresztény szabadság). Hogy valaki milyen származású vagy milyen a szexuális identitása, nem determinálja a gondolkodását. A liberális demokraták épp azt a szabadságot vonnák meg az általuk kijelölt hivatalos áldozati csoportokba zsuppolt emberektől, amivel ténylegesen rendelkeznek: a gondolkodás és a vélemény szabadságát. A viktimológiai teológia által meghatározott csoportidentitáson nem lehet változtatni: ha a klérus besorol az áldozati csoportba, onnan nincs menekvés – és ehhez kívánnak kapcsolni kötelező gondolatokat is: ha valaki a klérus szerint szexuális kisebbség tagja, annak ezt és ezt kell gondolnia a világról.

A jó hír az, hogy nem kell. Valakinek a származási vagy szexuális identitása nem tesz kötelezővé bizonyos gondolkodásmódokat. A lobbi nem egyenlő a melegek összességével és nem is képviseli őket. A liberális demokrata civil vallás dogmáit pedig simán el lehet utasítani, és tilos hagyni, hogy kollektív áldozatokká vagy kollektív ellenségekké tegyenek bizonyos előre megszerkesztett és meghatározott csoportokat (melyek a valóságban nem is léteznek) – olyan tulajdonságok alapján, melyeknek semmi közük a politikai meggyőződéshez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HToma
2019. augusztus 17. 16:49
Megadjának elvben igaza van. De! Múltkor volt az a Pesti Srácos újságíró aki a homoszexuálisokat a mozgássérültekhez hasonlította. Kíváncsi lennék, hány a Fidesz bizonyos célkitűzéseivel (pl. határon túli magyarok támogatása vagy akármi más) egyetértő meleget lökött át az ellenzéki táborba az a megnyilatkozás.
koronaszepe
2019. augusztus 17. 11:10
Démonokkal, fantomokkal hadakozol...
A teremburáját
2019. augusztus 17. 11:05
Mivel a származásnak előzményei vannak, sok sok generációra nézve, amelyekben bizony az aktuális szelekciós nyomás válogatta ki az életrevalókat, biza nem vagyunk egyformák gondolkodás tekintetében sem. Tessék csak gondolni a távol-keletieknek az európaiaktól gyökeresen eltérő gondolkodásmódjára, de ez van másokkal is. Persze, bölcsészek számára ez nem értékelhető szempont.
Szittya Attila Bendegúz
2019. augusztus 17. 10:34
Bírom a srácot, de most bődületes marhaságot mond. Bizony meghatározza a származás és a nemi identitás a gondolkodást. Intelligencia és lelkierő kell ahhoz, hogy az ember ki tudjon ebből lépni. Egy zsidónak a holokauszti múlttal komoly kihívás konzervatívnak és jobboldalinak lenni. Tisztelet ezért pl. Deutch Tamásnak. Egy melegnek sem könnyű elfogadni a heterók világát, és ezért tisztelet azoknak, akik ezt megteszik. És tisztelet azoknak a heteróknak (nekünk) is, akik békével tűrjük, hogy provokátorok, hamis ideológiákat terjesztő szervezetek minden módon ránk akarják erőltetni a homoszexualitás totális elfogadását, idollá tevését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!