Két Magyarország van, mindkettőnek saját videója

2020. március 30. 10:44

Majd mi megoldjuk, ti csak szemlélődjetek a teraszaitokról.

2020. március 30. 10:44
Kerpel-Fronius Gábor
Facebook

„Két zenés videót láttam a hétvégén.

Az egyikben csupa jókedvű embert láttam, aki örömmel, láthatóan többségében az otthonából csatlakozott egy olyan kezdeményezéshez, amellyel köszönetet mondanak azoknak, akik ebben a nehéz helyzetben helytállnak. Egy közismert, a születése óta eltelt négy és fél évtized próbáját kiállt dallal. Szerintem ez szép, vidám gesztus volt a nehéz időkben, láthatóan szívből jövő.

Aztán megnéztem a miniszterelnöki videót. Nyilván velem van a baj, én a giccset akkor sem szeretem, ha nemzeti pántlikával van átkötözve. A nemzetről is inkább állampolgársági, mint vérségi fogalmakban gondolkodom. LGT-s se voltam különösebben soha, az ő számuk mégis bejön, azt a fordulatot, hogy lassan ez a Nélküled című giccsdal átveszi a Himnusz helyét, viszonylag nehezen veszem be.

De ahogy ezek a szerencsétlen, kényszeredett emberek a szurkolósálaikkal állnak az erkélyeken és maguk sem tudják, hogy mit keresnek ott, illusztrációk egy miniszterelnöki giccshez, statiszták, biodíszlet, az végtelenül lehangoló. És nem, nincs kifogásom a szurkolók és a szurkolói lét ellen. Magam is voltam nagyon sok éven át bérletes szurkoló, utaztam is csapattal sokat, zászlóm és sálam is van.

De ez a videó mélységesen szomorúan fejezi ki, hogy a miniszterelnök még itt is - ha nem épppen katonai terminusokban, akkor - szurkolói terminusokban látja a világot. A nemzet, mint egyaránt teraszon álló és szurkolói sálat felmutató szurkolók összessége. A járványban megbékélnek a táborok. De azon túl, hogy egy giccset énekelve ismételgetik bizonyos celebek, hogy "egy vérből valók vagyunk", igazából semmi elvárás feléjük. Majd mi megoldjuk, ti csak szemlélődjetek a teraszaitokról.

A másik videóból viszont árad az egészségügyi dolgozók felé a civil tisztelet.

Két Magyarország-kép egymás mellett. Az ellentét nem is lehetne kiáltóbb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tölgy
2020. március 30. 20:11
"Két Magyarország van..." Igazad van! Az egyik tagjai szervilis, merjünk kicsik lenni gyarmati mentalitású liberálbolsi hazugokból, fizetett ügynökökből és megtévesztett szavazóikból áll. (hál' Istennek még ők vannak kisebbségben) A másik önálló, büszke, dolgos, szuverén ország, ahol becsülete van a munkának, az embernek, a bizalomnak és van önálló jövőképük.
táltos
2020. március 30. 20:02
Bocs az kimaradt, hogy "gyakorló katolikus"
táltos
2020. március 30. 19:59
Kerpel-Fronius vs "magyar nemzet" 0:1
hakos
2020. március 30. 18:54
"A nemzetről is inkább állampolgársági, mint vérségi fogalmakban gondolkodom." Most rekesztett ki a nemzetből ez a szarházi 3 millió magyart. Néha nem tudom eldönteni, hogy ezek ennyire hülyék, vagy ennyire gonoszak....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!