Kína vezetheti a fellendülés útjára Ázsia gazdaságát

2020. június 23. 17:33

A Morgan Stanley szerint kezelhető marad a járvány az újranyitásokat követően is.

2020. június 23. 17:33
null
Takács Zsolt

Deyi Tan, a Morgan Stanley ügyvezető igazgatója szerint a koronavírus második hullámát – ha lesz – már sokkal jobban tudják majd kezelni a döntéshozók az első hullám tapasztalatai alapján.

„Az egymást követő kettős visszaesés nem fog megtörténni, bár tisztában vagyunk vele, hogy az újranyitással növekedni fog a fertőzöttek száma” – mondta a közgazdász, aki kiemelte, hogy több ázsiai ország – Dél-Korea, Tajvan vagy Hongkong – már április végén megkezdte a gazdaság újranyitását, ahol ugyan

növekedett az új megbetegedések száma, de kezelhető szinten maradt.

Kínában is megnövekedett a koronavírusos betegek száma, de a Morgan Stanley jelentése szerint Kína vezeti majd a fellendülés útjára Ázsia gazdaságát. A jelentés szerint Ázsiában – Japán kivételével – a gazdasági növekedés elérheti a 0,1 százalékos szintet 2020-ban és a

következő évben már 8,5 százalékkal bővülhet a gazdaság. 

(Borítókép: MTI) 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
airmax
2020. július 10. 15:57
Úgy látom, hogy a - világgazdaság mozdonya - szerepet is kezdi átvenni kína az usa-tól... Lassan amerikának abba kéne hagyni a csapkodást, és valami épelméjű dolgot kitalálni a világot egyedül uraló birodalomból, a normális (lokális birodalmi, vagy nemzeti...) státusba. Minél később jönnek rá, és minél később néznek szembe ezzel a ténnyel annál rosszabb lesz nekik is a világnak is. Kicsit nehezíti a tisztán látásukat az, hogy katonai birodalomként még megkérdőjelezhetetlen a vezető szerepük.
llnnhegyi
2020. június 24. 17:06
ott most a gyilkolás szabadságáért küzdenek...sok a dolguk...feltörte a honaljukat a liberal-bolsevik demokrácia..
adonyi29
2020. június 24. 02:02
Lássuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!