Apám mellett egy lépcsőházban tanultam meg, hogyan kell nyerni

2020. július 16. 19:43

Különösen nehéz volt, hogy három hónapig nem jöhettem haza, kizárólag online tartottuk a kapcsolatot a szüleimmel. Interjú.

2020. július 16. 19:43
Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik
Origo

Azt még a kevésbé hozzáértők is látják, hogy a koronavírus-járvány miatti leállás után számos futballsztár képtelen felvenni azt a ritmust, amit normális esetben könnyen megtenne. Ön viszont a szünetet követően kirobbanó formában érkezett vissza a Salzburgba. Hogy csinálta?

Nem álltam le egy pillanatra sem. Shane Tusuptól, aki január óta a személyi edzőm, folyamatosan kaptam az edzésterveket. A lakásomat szinte konditeremmé alakítottam át. Rengeteget futottam, a bezártságból is igyekeztem a legtöbbet kihozni.

Lelkileg mennyire volt nehéz ez az időszak?

Embert próbáló volt, az biztos, de az élet nem az állandó csillogásból és rivaldafényből áll. Ezt most túl kellett élni valahogy. Egyedül voltam, nem volt más dolgom, mint a folyamatos edzés. Ami különösen nehéz volt, hogy három hónapig nem jöhettem haza, kizárólag online tartottuk a kapcsolatot a szüleimmel, a menedzseremmel, a barátaimmal. Mindig azt mondtam magamban, hogy a kényszerszünet nem tart örökké, egyszer el fog kezdődni a futball és akkor én leszek a legjobb formában lévő visszatérő játékos.

Mikor és hogyan kezdődött Shane Tusuppal a kapcsolata?

2020 januárjában találkoztunk először. A téli felkészülést már vele csináltam végig. Én kerestem meg őt, mert az éreztem, hogy szükségem van egy olyan emberre, aki maximálisan odafigyel rám, a testemet karban tudja tartani, megóv a sérülésektől. Együtt felmértük, mit kell csinálnom, mekkora súlyokkal kell dolgoznom. Kardió és súlyzós gyakorlatokra kell gondolni.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2020. július 17. 21:52
Senem gyors, senem erős, távoli lövései csak az osztrák bajnokságban, másodosztályú kapusokkal szemben jönnek be.
OberEnnsinnen
2020. július 17. 17:32
A Tusup gyerek nálam soha nem volt topon, sőt, enyhén szólva. Azzal intéztem el, hogy Hosszúból kihajtotta a lelket is és ennyi. De Dominik után meg kell változtatnom a nézetemet, pozitív irányba, remélem, ez így is marad.
Kup Lung
2020. július 17. 13:46
Détári óta benne látok némi reményt hogy lesz top focistánk. ----- De csak akkor lesz belőle valaki ha nem száll el az agya a rivaldafénytől. Meglátjuk.
Kiiisteleeeki
2020. július 17. 12:53
elolvastam a teljes interjút. nem akarom elkiabálni, de Szoboszlai Dominik egyelőre rendben van fejben, és ez még sok nagyon szép eredményre eljuttathatja. Isten álja, szurkolok neki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!