Csak a futball, az hiányzik nagyon

2020. július 15. 15:10

Szép életem volt – az utóbbi két évet leszámítva. Interjú.

2020. július 15. 15:10
Egervári Sándor
Nemzeti Sport

Ha már beengedett minket az otthonába, árulja el, mit jelent önnek Pomáz?

Itt születtem, ide fűznek a gyökereim, ez a hazám. Egyszer költöztem el innen, akkor is rövid időre, ráadásul a szomszédba, Budakalászra. Tizenhét voltam, de csak aludni jártam Kalászra, egyébként minden órát itt töltöttem. Hetven évig mesélhetnék arról, mit jelent nekem Pomáz.

S milyen volt ez az eddigi hetven esztendő?

Szép életem volt – az utóbbi két évet leszámítva. Csodás gyerekkorom volt, rengeteg élménnyel. A legtöbb barátomat már akkor is a focinak köszönhettem, ahogyan a későbbiekben is. Kézilabdáztam, futottam és persze futballoztam. Mindenben jó voltam, a legjobb a fociban. A pályától ötven méterre laktunk, számomra egyirányú út vezetett oda. Tudjátok, az idő tájt még úgy volt, hogy a pálya minden pontja foglalt volt. Itt az öregek, ott a fiatalok játszottak. Ha az öregek páratlanul voltak, áthívtak valakit a fiatalok közül. Hál' istennek, nekem sokszor szóltak: »Gyere, Kicsi, szállj be közénk!« Sok jó futballista között nőttem fel. Tizenhat évesen már játszottam a felnőttcsapatban. Az edzőnk, Szabó Sanyi bácsi számos olyan spílert csábított haza, aki korábban szerepelt magasabb szinten. Eleinte csak csókolommal mertem köszönni nekik. Amit tőlük tanultam, annak évtizedek múltán is hasznát vettem, még szövetségi kapitányként is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2020. július 15. 17:25
Sándor, a jó szándékodban nem kételkedünk, csak..., de... Tudod, annyit kellett volna mondanotok, Mezeinek is, meg minden magyar érdekeltnek: Döntse el az állam, a társadalom, szüksége van-e magyar labdarúgásra. És ezt kihangsúlyozni minden megszólalásnál. Nem hitegetni, ködösen sejtetni, hogy milyen jók is vagyunk, meg, hogy nekünk is megvan az esély és hasonló hazug-baromságok. Akkor nem itt tartanánk, ma sem. De: féltettétek azt a pénzecskéket, ami azért csurrant-cseppentgetett, miközben a magyar futball totálisan lezüllöttt. És ebben mindenki, Te is, Mezei is, és mindenki, aki a futballban "dolgozott": bűnrészes. A szurkolókkal, a mocskos szájakkal együtt...
bunko_jobbos
2020. július 15. 16:52
Na, megvan. Megvertük itthon a törököket többek között, és azon úszott el az egész, hogy a kibaszott bíró, jegyezzük meg a nevét, Wolfgang Stark, megadta a 92., percben a románok tök szabálytalan gólját. És a kretén állat MLSZ meg Izraellel lekötött egy barátságos mérkőzést, így a stadion is üres volt. Ha tele van, nem ítéli meg a náci az oláhok gólját. Szóval EGervári elég jól teljesített, a másodikok lehettünk volna a csoportban, ha csak rajta múlik.
aleb19
2020. július 15. 16:20
bena es balfasz edzo volt tipikus termeke a magyar edzokepzesnek
Nehidd El
2020. július 15. 15:27
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy se az esze, se a beszédközpontja nem sérült a betegségben. Mielőbbi jobbulást és visszatérést!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!