Szeretnénk nehéz meccsre kényszeríteni a Celticet a BL-ben

2020. augusztus 22. 09:18

Tavaly az ugyancsak sokkal esélyesebb Dinamo Zagreb ellen is sikerült 1-1-s döntetlent játszanunk idegenben a BL-selejtezőben, miért ne sikerülhetne most is valami hasonló bravúr. Interjú.

2020. augusztus 22. 09:18
Hajnal Tamás
Origo

A sorsolás után sokan féltették a Fradit a Djurgarden elleni meccstől, ennek ellenére talán a vártnál is könnyebben jutott tovább. Hogy értékelné a mérkőzést?

A lehető legerősebb ellenfelet kaptuk, ez tény. Viszont nagyon alaposan felkészültünk a Djurgardenből, és hittünk magunkban, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Az, hogy ennyire magabiztosan jutottunk tovább, ilyen jó teljesítményt nyújtva, az a csapat erejét mutatja. Hiba nélkül, koncentráltan hoztuk le a kilencven percet. Büszkék vagyunk nagyon erre a sikerre, jó csapat ellen kerültünk a következő körbe.

Szergej Rebrov a találkozót követően említette, hogy a csapatnak plusz erőt adott a svéd csapat túlzott önbizalma. Az ellenfél korai öröme mekkora szerepet játszott a sikerben?

Természetesen az ilyen reakciókat elraktározza a játékos, amely a mérkőzés közben plusz energiákat mozgósíthat bizonyos szituációkban. Az emocionális felkészítésnek ez is a része volt. Ha már így gondolkodnak, akkor mutassuk meg, milyen játékerőt képvisel a magyar bajnok, na meg persze mit is jelent a Ferencváros. Svédországból rengeteg visszajelzést kaptunk azóta, hogy a magyar focinak mennyire jó reklám volt ez a Fradi-siker, hogy a klub a megérdemelt helyére került.

A következő BL-körben még nehezebb ellenfél, az 51-szeres skót bajnok Celtic otthonában kell helytállnia a Ferencvárosnak. Mit vár a glasgow-i összecsapástól?

A mérkőzés esélyese egyértelműen a Celtic. Viszont a tavalyi európai kupaszereplésünk, illetve a mostani, Djurgarden elleni meccs is azt mutatja, hogy hinnünk kell magunkban. Bíznunk kell abban, hogy képesek lehetünk meglepetésre. Szeretnénk nehéz mérkőzésre kényszeríteni a Celticet, és ha ez sikerült, akkor egy meccsen bármi megtörténhet. Tudjuk, hogy nagy múltú csapatról van szó, amely rendszeres szereplője a Bajnokok Ligájának, ennek ellenére megpróbálunk továbbjutni. Tavaly az ugyancsak sokkal esélyesebb Dinamo Zagreb ellen is sikerült 1-1-s döntetlent játszanunk idegenben a BL-selejtezőben, miért ne sikerülhetne most is valami hasonló bravúr. Alázatosan készülünk, és a pályán akarjuk megmutatni, hogy milyen jó csapat a Fradi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2020. augusztus 22. 17:54
HA már szóba kerültek ismét azok a mocskos anyagiak. Hajnal is említette a Zágrábot. A Zágráb költségvetése többszöröse a Fradiéknak! S ŐK tényleg önerőből gazdálkodnak. DE! HAJRÁ FRADI! NEM lesz könnyű az a Celtic elleni meccs, ez az, ami biztos! A többit majd meglátjuk!
samual
2020. augusztus 22. 16:31
nekem tetszik a cikk, reális a hangvétele, a két nagy múltú csapat, nézők nélkül, egyenlő eséllyel kűzdhet, a fradi taktikusabb, a skót hajtósabb, remélem a fradi jut tovább, HAJRÁ F T C !
bunko_jobbos
2020. augusztus 22. 11:16
Mondjuk a Fradi csapatának az értéke duplája volt, mint a svédeké. Nem tudom, a Celticnél mi az arány. Persze meglepetések lehetnek. Egyébként az ilyen cikkeket nem kell elolvasni, mert semmi értelme nincs: meg kell nézni a meccset, abból derül ki az igazság, nem az előzetes pofázásból.
BURTI1970
2020. augusztus 22. 10:51
Hajrá Fradi!Nagyon jó munkát végez a Rebrov,Hajnal,Kubatov hármas!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!