Kéz, kokain, kommuizmus

2020. november 25. 20:51

Gyásznap ez Argentinának, és az egész foci világnak. Isten veled Maradona!

2020. november 25. 20:51
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Kéz, kokain, kommuizmus.

Vagyis utobbi talán inkább antiimperalizmus.

60 évesen meghalt a foci egyik legnagyobb alakja az isteni Diego, Maradona.

Egy egészen elképesztő pályafutás, a szegénynegyedből a legfiatalabb argentin profi játékos, majd 19 évesen a legfiatalabb argentin gólkirály.

Az 1986-os világbajnokságon az angolok ellen szerzett gólja amit, ahogy mondta »egy kicsit Maradona feje, egy kicsit Isten keze szerezett«. Világbajnoki cím, aztán a végén a doping ügyek, majd a kokain függöség. Edzői bukások, és partik Fidelnél. Emlékezhetünk az orosz világbajnokságra milyen jókedvűen töltötte az időt a páholyban. Maradjunk annyiban, szétkokainozata magát addigra már teljesen, és már nem volt Fidel Castro, hogy valaki összeszedje.

De Maradona nem csak egy focista volt, hanem maga Argentina. Szegénységben felnövő gyerekek százezreinek a példakép. A latin-amerikai térségnek pedig a világsztár aki szépen elmondta kapják be az amcsik. A tékozló zseni akinek ezt is megbocsájtották nyugaton.

Gyásznap ez Argentinának, és az egész foci világnak. Isten veled Maradona!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syr Wullam
2020. november 26. 06:18
"függöség", ja.
Pipas2
2020. november 26. 00:26
Kispestre, gajdára gondolsz...f...kalap?
Royce2.0
2020. november 25. 22:48
5 órája nem tudja a kis elütést "kommuNizmus" kijavítani a kis kretén szőrmók biboldó??? hogy nem tűnt fel neki a piros aláhúzás posztoláskor, azt már meg sem említem... hisz' hozzászokott áltisi harmadik óta :DDD
nikonos
2020. november 25. 22:39
"Kéz, kokain, kommunizmus" Már azt hittem, a kispesti maffia ügyekre irányítja rá a függetlenobjektív zseblámpáját. Erre Maradona. Mostanában mindegyik szakállas szar hogy szakért foci topikban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!