Miért egészséges a magyar futball?

2021. január 12. 15:17

Ha az atlétika a sportok királynője, akkor a király a futball.

2021. január 12. 15:17
Csank János
Index

„Korábban mikor fordulhatott elő, hogy egy román válogatott játékos a Kisvárdához vagy Diósgyőrbe szerződjön?! Magyarország célállomás lett, és nem csak a csökkent értékű, harmadosztályú bosnyák légiósoknak. Logikus, mert oda szerződik a futballista, ahol van pénz, és még tetejébe szépek a stadionok is.

Most már a topligákban – egyelőre a Bundesligában – is előfordul néhány magyar játékos, és nem is epizódszerepben. A következő lépcsőfok az lenne, ha már az edzőinket is hívnák a külföldre. De szerintem ez is idő kérdése, az eredmények javulásával párhuzamosan ez is bekövetkezik.

Szoboszlai Dominik előtt le a kalappal, amit eddig letett az asztalra, az nagyon rendben van. Az igazi vízválasztó most következik Lipcsében, de ezzel ő is tisztában van. Dominiknak a tehetsége és a szorgalma mellett az a szerencséje, hogy Esterházy Mátyásnál jó kezekben van, egy jó menedzser adott esetben aranyat ér. A fontos, hogy türelmesek legyünk Szoboszlaival, azért a német Bundesliga más szint, mint az osztrák. Az alaptechnikája megvan, a rúgótechnikája pedig kivételes, ez azért óriási többlet, mert így specialistának számít, és minden csapatban szükség van specialistákra.

Még egyszer: hála istennek, Magyarország újra futbólia lett, és amondó vagyok, cseppet sem túlzott, erőltetett ez a díjhalmaz, amit besöpörtek labdarúgóink. Egy Eb-re kijutni egyfelől nagy bravúr, másfelől komoly pénzek is állnak a házhoz, és nem csak az MLSZ-hez. A turizmus révén azért lesznek itt bevételek, már ha addig a vírus visszaszorul. És annak is lesz gazdasági haszna, ha minél több játékosunk kap külföldön profi szerződést.

Mert a futball – legalábbis a szerencsésebb országokban – ma már ugyanolyan, nemzetgazdasági szinten is profitot termelő iparág, mint az idegenforgalom vagy az autógyártás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
linkeloe
2021. január 12. 19:54
https://www.kriptolio.hu/post/stadionozas-evtized-demagogiaja-szamok-janossy?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202004
Robur
2021. január 12. 19:30
Ez hülye!
balbako_
2021. január 12. 18:40
Sok pénz és munka áll abban, hogy a magyar futball feltápászkodjon a földről. A csúcs azonban amit az elődök jelöltek ki még nagyon messze van.
brekker
2021. január 12. 17:43
"Még egyszer: hála istennek, Magyarország újra futbólia lett, és amondó vagyok, cseppet sem túlzott, erőltetett ez a díjhalmaz, amit besöpörtek labdarúgóink." Csak neked Csank csávó: Ez amolyan megelőlegezett díj, mint Obamának a Nobel-békedíj. Utána rögtön bombázott a faszi, és még most is osztja az észt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!