A Hrutka-ügy margójára - avagy mindennapok a multiknál

2021. március 25. 06:56

Hrutka tudatosan keltette a hangulatot.

2021. március 25. 06:56
Patkó Endre
Kontra

„Amit tudunk, hogy Hrutka Jánosnak megszűnt a munkaviszonya a SpílerTV-nél. Az egykori válogatott futballista ezzel kapcsolatos rövid facebookos expozéjában sejtelmesen utalt arra, hogy bár nagyon hálás a lehetőségért, mégis csak véleménye miatt bontottak vele szerződést.

Történt ugyanis, hogy Gulácsi Péter, a magyar futballválogatott kapusa nemrég a szivárványcsaládok mellett tette le a voksát szintúgy egy Facebook-posztban, aminek kapcsán Hrutka a wmn.hu hasábjain írt véleménycikket, támogatásáról biztosítva nem csak Gulácsit, de az általa is megénekelt „A család az család” szlogenű mozgalmat. Ebben a publicisztikában deklarálja, hogy:

»Gulácsi Péter bejegyzésével fittyet hányt a szurkolói közeg elvárásaira, mert és tudott autonóm lenni, független, miközben tudta, hogy lesznek következményei.«

Hrutka mondandójának csimborasszója ugyan ebben a mondatban sűrűsödik, mégis számos sebből vérzik. Egyrészt ha valaki bármi mellett állást foglal, elveszti függetlenségét, azonnal valami mellett tesz hitet. Másrészt pedig semmilyen igazi következménye nem lett és nem is lehetett Gulácsi véleménynyilvánításának pár száz szurkoló hőbörgésén kívül. Hrutka tudatosan keltette a hangulatot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2021. március 25. 11:01
"Történt ugyanis, hogy Gulácsi Péter, a magyar futballválogatott kapusa nemrég a szivárványcsaládok mellett tette le a voksát" A fogalmak helyes használata alapvető fontosságú. Szivárványcsalád az a család, ahol korábbi tragédia (pl. kései vetélés, halva születés, csecsemőhalál) után új gyermek születik - reményként mintegy, mint vihar után a szivárvány. Az ilyen-olyan életmódközösségek, kommunák és egyebek nem szivárványcsaládok, hanem fogalom-usurpátorok (ahogy azt megszokhattuk). Aki a nyelvet uralja, az a gondolatot is uralja. Ne tessék szolgai módon átvenni a szándékosan a köznyelvre oktrojált, ideológiai töltetű neologizmusokat.
szóda
2021. március 25. 09:52
Ez egy kényszer némely ismert, de nem politikus emberről, hogy világgá kürtölje ilyen-olyan ideológiai, politikai nézetét. Tudják előre, hogy ebből vitekerekedik, de mégis megteszik, pedig semmi szükség rá. Gulácsinak is fölösleges fokozni az indulatokat, és ha ez a véleménye, (és ez miért ne lehetni) akkor beszélje meg baráti körével, és ugyanez érvénye Hrutkára is. Ez celebkedés és szerepelnivágyás.
bölcsbagoly
2021. március 25. 07:35
Azért egy sportkommentátornak legyen már valamilyen elfogadható kinézete, mert szerintem Hrutkának nincs. A fociról való véleménye is erősen vitatható volt, pláne a múltja ismeretében. Amúgy, minden sport csatornán leveszem a hangot, annyi marhaságot tudnak osztani-szorozni feleslegesen töltve az időt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!