Nagyon észnél kell lennünk

2021. március 11. 06:45

Fontos, hogy a megfelelő mentális állapotban lépjünk pályára, valahogy úgy, ahogy Izland ellen. Interjú.

2021. március 11. 06:45
Marco Rossi
Index

Ugye, mondhatjuk, hogy Horvátország után Lengyelország lesz a második legerősebb ellenfél, amióta ön a kapitány?

Igen, bár amikor Walesszel találkoztunk, Gareth Bale-ék a 19. helyen álltak a világranglistán, ugyanott, ahol most a lengyelek. (Magyarország a 40., – a szerk.) De nem is a 19. hely a lényeg, hanem az, hogy náluk játszik Robert Lewandowski, a világ jelenleg hivatalosan is legjobb futballistája, aki mostanában minimum két gólt rúg meccsenként. A számok önmagukért beszélnek. De Lewandowski nincs egyedül. Piotr Zielinski a Napoliból Európa egyik legjobb középpályása, Arkadiusz Milik korábban szintén a lakóhelyemen, Nápolyban játszott, most az Olympique Marseille centere, Krzysztof Piatek a Hertha középcsatára.

Ezen a poszton rendesen el vannak eresztve, nem úgy, mint mi… A középpályán ott van Mateusz Klich a Leeds Unitedből, a védelemben Arkadiusz Reka, aki Olaszországban, a Crotonéban játszik, és Bartosz Bereszynski a Sampdoriából, az én egykori klubomból. Szóval, bombacsapat. És persze Wojciech Szczesny, a Juventus kapusa, mielőtt elfelejtem. Nagyon észnél kell lennünk. Tudjuk, mik a csapatunk erősségei, és arra kell játszanunk. 

Mi itt, Magyarországon, azt mondjuk, ha bemegy az ember a kocsmába, és elkerülhetetlen a bunyó, akkor kezdésként a legerősebb csibészt kell leütni, aztán a többi  magától  szétszalad. Mi is az egyik – az angolok melletti – legerősebb csibész ellen kezdünk…

Fontos, hogy a megfelelő mentális állapotban lépjünk pályára, valahogy úgy, ahogy Izland ellen, és nem szabad berezelnünk, ahogy az Splitben történt, a horvátok ellen. Azt a meccset már a kezdő sípszó előtt elveszítettük, még szerencse, hogy csak 3-0-ra kaptunk ki.  A spliti hozzáállás megengedhetetlen.

Hogyan próbálja meg semlegesíteni Lewandowskit?

Lewa évek óta lefoghatatlan, az elmúlt idényben pedig minden lehetséges egyéni és csapattrófeát begyűjtött a Bayernnel. Még senkinek sem sikerült megakadályozni őt a góllövésben. Nem gondolnám, hogy én vagyok a világ legokosabb futballedzője, a legtöbb, amit elérhetünk, hogy ne jusson túl sok gólhelyzethez. Fontos, hogy Gulácsi és Orbán, a védelmünk oszlopai – akik jól ismerik Lewandowskit a Bundesligából – megosszák a tapasztalataikat a társakkal a gólvágót illetően.

Nem akármilyen szövetségi kapitánya van Lengyelország válogatottjának Paulo Sousa személyében. Milyen emlékei vannak a portugál sportemberről?

Játékos koromban, amikor én a Sampdoriában futballoztam, ő pedig a Juventusban a kilencvenes évek derekán, találkoztunk mérkőzésen, de az az igazság, védőként én inkább a csatárokkal voltam elfoglalva. Edzőként 2012-ben a Honvéddal 1-0-ra megvertük Fehérváron a Videotont Zsivanovics góljával úgy, hogy Kemenes Szabolcsot kiállították, és a végén Nemanja Nikolics tizenegyesét Ivan Lovric kivédte. Az volt az egyetlen mérkőzésünk szemtől szemben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2021. március 11. 08:59
Azért Orbán meg Szoboszlai kiesésével eléggé szarban vagyunk. De ugye attól jó egy csapat, hogy valamennyire pótolni lehet benne embereket. Mindegy, ez van, menni kell tovább. EGyébként nem tudom, hogy Orbán ténylegesen kiesett-e vagy addigra felépül.
OberEnnsinnen
2021. március 11. 08:28
A Mester most is átfogó összetettségében szemléli a helyzetet, ami jó. Az kell, ha megmarad ez a szemléletmód és a csapat, az egész közeg ebből építkezik, tartsa ezt a reálanalízist.
Knerten
2021. március 11. 07:46
Szoboszlai nélkül piszkosul nehéz lesz.
vajda
2021. március 11. 07:08
A megfelelő mentális állapot kevés lesz. Meg kellene tanulni focizni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!