A képmutatás fokai: Petry Zsolt és a véleményszabadság

2021. április 10. 08:34

Petry kijelentései a magyar kormány menekültekkel kapcsolatos gyűlöletkeltő retorikáját tükrözik, mindez viszont nem jelenti azt, hogy a kirúgása indokolt lenne.

2021. április 10. 08:34
Pósfai Orsi
Mérce

„Az sem utolsó szempont a történetben, hogy a Hertha – 3800 másik német vállalattal együtt – aláírta a sokszínűség chartáját, amellyel vállalták, hogy támogató környezetet teremtenek minden dolgozójuknak, függetlenül attól, honnan származnak, mi a vallásuk, a nemük, vagy a szexuális orientációjuk. A Petry menesztését bejelentő közleményében a Hertha hangsúlyozta, hogy a klubnál fontos érték a sokszínűség és a tolerancia.

Nem kérdés, hogy Petry kijelentései a magyar kormány menekültekkel kapcsolatos gyűlöletkeltő, mélységesen káros retorikáját tükrözik. Az edző a menekülteket bűnözőkkel, kártevőkkel azonosítja, magát teljesen függetlenítve attól, hogy mi az Európába bevándorlók tényleges valósága. Keresztény értéknek látja a kirekesztést, míg a befogadást erkölcsi leépülésnek. Mindez önmagában is elképesztő – hiába hallgatjuk ezt már legalább hat éve folyamatosan, azért érdemes mindig hangsúlyozni, hogy ez a gyűlölködés nem elfogadható és konkrét emberéletekbe kerül -, de azzal együtt különösen az, hogy Petry 17 éve él külföldön és dolgozik együtt olyanokkal, akik szintén bevándorlók.

Mindez viszont nem jelenti azt, hogy a kirúgása indokolt lenne.

Ahogy azt Schiffer András a Kossuth Rádió csütörtök reggeli műsorában kifejtette, miközben az nyilván teljesen helyénvaló, hogy ha az adott sportágra vonatkozó fair play szabályokat egy játékos megszegi a játékostársaira tett faji alapú, diszkriminatív megjegyzéssel, akkor azt a játékost elbocsátják, azonban a charta egy politikai deklaráció, aminek a  be nem tartásáért szankcionálni egy munkavállalót semmiképpen nem jogszerű. A volt országgyűlési képviselő megdöbbenését fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy a németországi egyenlő bánásmód hatóságnak és a munkajogi hatóságnak se szúrt szemet Petry ügye, de szerinte a strasbourgi emberi jogi bíróságnak is van idevágó gyakorlata.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 232 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
őrnagyőrnagy
2021. április 11. 11:09
De, kérdés, Orsika, hogy homofób, rasszista, idegengyűlölő vallási fanatikus terroristákkal tele akarjuk-e telepíteni Európát. Ez csak beszűkült, apócska libsi agyadban nem kérdés, amelyben elképzelni és felfogni sem vagy képes, milyen lesz mondjuk az a Németország, ahol a mostani 20-25% muszlim helyett 60% lesz, nem is olyan sokára. Te még meg fogod érni, és remélem odaköltözöl majd, egy elfüggönyözött lakásba, csadorba, mert kávézóba már nem járhatsz majd, azért a saját bátyád vagy apád kövez halálra, vagy vágja át a torkodat, fültől fülig, ahogy ez náluk szokás. Idióta liba.
egripeti77
2021. április 11. 08:21
Az egész cikk egy terelés a lényegről. Petry elmondta a véleményét és ezt nem tolerálták, azaz nem voltak toleránsak, azaz k...ára nincs sokszínűség és vélemény szabadság. Ráadásul emiatt ki is rúgták, ez a lényeg. A többi csak ömlengés a kormány álláspontjáról, kirekesztésről, meg LMBTQ-ról. Éppen az a kirekesztés, ha a más véleményt képviselőket szankcionáljuk.
Coccothraustes
2021. április 11. 07:56
Ez a nő egyszerű és buta. Nincsen egy önálló gondolata ami ne Sorospropaganda lenne.
kissisti
2021. április 10. 20:38
Lauder Stenonis. 2021. április 10. 9:22 143 @drom196 Igen pl. Messi is. Mivel argentin, de spanyol állampolgársága is van. Ő egy argentin származású focista, aki Spanyolországba vándorolt be. Ráadásul gazdasági migráncs, és elveszi a spanyolok elől a munkát. LAUDER! Lionel Andrés Messi Cuccutini-vel kapcsolatos állításod hazugság!!! Ezt minden Barca szurkoló (culé) tudja,hogy Leót, vagy Bolhát 13 éves korában, játékosmegfigyelő javaslatára hozták a Barcába, családjával együtt, mert a 130 cm-s, növekedésihormon-hiányban és asperger szindrómában, vagy kismértékű autizmusban szenvedő, látványosan tehetséges fiú senkinek sem kelett és nem vállalták mások a havi 900 dolláros kezelési költségeket. A Barca ezzel egy gyémántot, a világ egyik legjobb játékosát szerezte meg, potom áron! A kezelések hatására 170 cm-re nőtt, így egy csatárnál jogos a Bolha becenév. A fent írt betegségei miatt ilyen zseniális! (Newton, Einstein, stb. is hasonló tünetekkel rendelkeztek) A Barcának azért sokba került az üzlet. Messi fizetése: 72.157,-Ft. (bocs. percenként) 4,3 mill./óra, 100 mill./nap Éves jöv. 126 mill. dollár (92 mill. fiz.+ 34 mill. reklám) Szegény C.R. "csak" 117-et keres. Ez 2020-as adat. Ebből az iszonyatos szerződésből adódik a Barca több mint 1 milliárd EUR-os csődje!!! Ma 21,00-kor Real-Barca El Clásico. Hajrá Barca!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!