Igazából: győztünk!

2021. június 20. 10:56

Igen, ilyenek vagyunk mi, magyarok: egy hősies, nemes fajta.

2021. június 20. 10:56
null
Pilhál Tamás
Pesti Srácok.hu

„Igen, ilyenek vagyunk mi, magyarok: egy hősies, nemes fajta. Ha van egy eltökélt, leleményes vezetőnk, aki jól vezeti a seregeinket, a lehetetlennek is vakmerőn nekifeszülünk. Így tettünk tegnap is, amikor 1-1-re győztünk Franciaország ellen az Európa-bajnokságon. Ezzel kétszeres ünnep lett június 19-e: nemcsak a Magyar Függetlenség Napja, hanem a Magyar Labdarúgás Visszaszerzésének Napja is. Mindkettőben kiemelkedő szerepet vállalt egyetlen ember: Orbán Viktor.

Harminc esztendeje, 1991. június 19-én hagyta el hazánkat az utolsó szovjet katona. Ezzel Magyarország – majdnem fél évszázados idegen megszállás után – visszaszerezte, kivívta függetlenségét. Június 19-e tehát a függetlenségünk napja, s mi vagyunk Európa utolsó szabadságharcos nemzete. (Az más kérdés, hogy később milyen új függésekbe – NATO, EU – sodortuk magunkat.) Sorsunkról javarészt a két szuperhatalom döntött 1989-ben, Máltán. Ám a kivonulásban megvolt a maga szerepe egy bátor, fiatal politikusnak, aki pár hónappal korábban először merte kiejteni a száján a követelést: a szovjet csapatok hagyják el hazánkat! 1956 óta senki sem merte ezt nyilvánosan kimondani – egyedül Orbán Viktor.

Harminc esztendeje, 1991. június 19-én tehát visszakaptuk a hazánkat. Tegnap pedig, 2021. június 19-én végleg visszakaptuk, pontosabban: visszaszereztük magunknak egyik nemzeti kincsünket, a magyar focit, amit évtizedekig nem találtunk.

A világbajnok Franciaország elleni 1-1-es győzelmünk a végső bizonyíték rá. Amelyet a világ talán legszebb stadionjában, a világ bizonyosan legfergetegesebb szurkolótábora előtt vívtak ki tegnap a mi fiaink.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szati
2021. június 21. 22:38
Ez a Pilhál sikeresen visszahozta az 50es évek publicisztikáját, "eljenrakosielvtars" hangulatú erősen. Ezzel tényleg el lehet boldogulni itthon, 2021-ben?
aaa1
2021. június 21. 21:46
Azért tanulságos egy ilyet elolvasni, mert a mai békés, humanista világban (a mi környezetünkben) ráébreszti az embert, hogy milyen alja, gusztustalan szintre juthat az egyén, azaz ennek az írásnak a szerzője. Elhozza a kis hazánkba az olyan karaktereket, amiket borzadva olvastunk valahol, de nem igazán tudtuk elképzelni, hogy lehetséges, hogy valaki ilyen szintre süllyed. Hálistennek a demokráciában ez a szint csak undort és viszolygást kelt a normális emberekben, de figyelmeztető is, hogy ez a szint valóban létezik.
geyza1947
2021. június 21. 10:29
A magyarok 1 ponttal fognak kiesni és annyi. Na majd akkor pofázzál, hogy nyertetek !
Pierre
2021. június 20. 23:13
a román focisták is megköszönték anno Ceaucescunak a saját győzelmüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!