Tegnap elszabadultak az indulatok a Wembley-ben

2021. július 12. 13:22

A focivandálokkal szembeállított BLM-tüntetők is „F**k your curfew!” kiáltásokkal vonultak utcára.

2021. július 12. 13:22
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Tegnap elszabadultak az indulatok a Wembley-ben és annak környékén. A rendőrség felszólítása ellenére özönlöttek a szurkolók Londonba, és hatalmas karnevált rendeztek a főváros utcáin. A stadionba betört egy jeggyel nem rendelkező csoport, az elvesztett döntőt követően rendbontásokra került sor, a tizenegyest elhibázó színes bőrű játékosokat folyamatos rasszista inzultusok érik.

Többen már a feléledő brit futballhuliganizmusról beszélnek.

Egyetlen szempont mintha itt elsikkadna: a lezárások. A hónapok óta gyűlő frusztráció, ennek nyomán az elfojtott agresszió előbb-utóbb utat talál magának, és erőszakot fog szülni. A focivandálokkal szembeállított BLM-tüntetők is – noha ezt a nemzetközi sajtó nem szereti reklámozni – »f**k Your Curfew!« fölkiáltásokkal vonultak az utcára. A nép ugyanis nem olyan, mint azt a fekete öves népboldogítók elképzelik, akik szelíden (nem, nem is annyira szelíden) turbékolnak arról, hogyha bezárnak egy üzletet, jajistenem, hát mi történik, semmi mert majd újranyit, meg hogy miért nem lehet kibírni azt a kettő-, három-, négy hetecskét, illetve hónapocskát, ha egyszer ők is kibírják a légkondban meg az onlájn mítingen.”

Nyitókép: Tayfun Salci / Anadolu Agency / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2021. július 12. 23:03
András, ok! bírom!
brekker
2021. július 12. 22:28
Át kell mindent irányítani digitálisba, és akkor Orbán is rábaszik a felesleges stadionjaival.
Rodolfo
2021. július 12. 16:05
Ez igaz, de hogy az angolok is alkalmatlanok az biztos, némelyik állásra teljesen alkalmatlanok - bármennyire képzettnek érzik magukat. Nagy részük tájékozatlan, lusta, és ha valami baj történik akkor egyből a másikra hárítják a felelősséget. Az angolok a bűnbak keresésben is nagyon otthon vannak. Emellett szeretnek piálni és drogozni is, ami nem túl szerencsés, manapság gyakorta vannak ellenőrzések komolyabb munkahelyeken. Van olyan is hogy nem mennek be másnap dolgozni ha valami sportesemény van. Ma Hétfőn London utcái vannak olyan üresek mint a Covid lezárás idején volt.
Secerror
2021. július 12. 16:03
Fogkrém Rezeda úr szájszagára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!