Hamilton és Vettel

2021. augusztus 02. 13:55

A demokratikus Európa nem vállal semmiféle közösséget sem ezzel a kormánnyal.

2021. augusztus 02. 13:55
null
Niedermüller Péter
Niedermüller Péter
Facebook

„Miután két világhírű sportember, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel nyilvánosan megszólaltak a magyar kormány homofób törvénye kapcsán, beindult a gőzhenger. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkártól kezdve a legocsmányabbul beszélő magyar újságíró címét megérdemlő, korábban a Népszabadságnál tevékenykedő íróig, a Fidesz legnagyobb büszkeségére az 5. számú tagkönyv  tulajdonosáig (csak, hogy könnyebb legyen beazonosítani) számos jobboldali, kormánypárti megmondó ember gondolta úgy, hogy meg kell szólalnia. Csak hogy, amit mondanak az unalmas és szánalmas. Nehéz eldönteni, hogy tényleg nem értik, miről beszélt a két sportember, vagy annyi fizetést kapnak, amiért bármit elmondanak.

Hamilton és Vettel ugyanis egyetlen szót sem szólt a »gyermekvédelmi törvényről«. Csak hogy ne legyen félreértés, Hamilton azt mondta, “Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető a hatalmon lévőktől, hogy ilyen törvényt hozzanak. Mindenki megérdemli, hogy önmaga legyen, függetlenül attól, hogy kit szeret, vagy hogy mivel azonosul”. Vettel pedig így fogalmazott: »Mindenkinek szabadon kéne megválasztania azt, mit szeretne kezdeni magával, éppen ez lenne az egész lényege. Nyomasztónak tartom, hogy egy olyan ország, amelyik az Európai Unióban van, ilyen törvényt hoz.« Ezekre a mondatokra lehet fake news-t, meg Soros hálózatot emlegetni, de ez bizony egyszerűen nevetséges. Ezek a mondatok ugyanis az LMBTQ emberek szabadságának védelmében hangzottak el.

De persze nem az a lényeges, hogy a jobboldali holdudvar miket papol összevissza. A lényeg az, hogy miközben a magyar miniszterelnök minden lehető és lehetetlen alkalommal több tiszteletet követel a magyaroknak vagy éppen Magyarországnak, valójában mindent elkövet, hogy a demokratikus Európa megvetéssel nézzen ránk. Ha tetszik, ha nem, Magyarországnak soha nem kellett ennyi megvetéssel szembe néznie, mint az utóbbi években. És ezt ennek a kormánynak köszönhetjük. Hamilton és Vettel megnyilvánulásai újabb bizonyítékai annak, hogy a demokratikus Európa nem vállal semmiféle közösséget sem ezzel a kormánnyal. De mivel ez az ország nemcsak az övék, hanem a miénk is, ezért mindent megteszünk és meg is fogunk tenni azért, hogy ez a megvetés ne Magyarországot, ne a magyar embereket, hanem azokat sújtsa, akik gyűlöletkeltéssel, kirekesztéssel és megbélyegzéssel próbálják megmenteni a hatalmukat. De nem fog nekik sikerülni.”

Kép forrása: MTI/AP/Jon Super

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. augusztus 03. 20:52
Legyőzte őket egy nyeretlen. Pont itt, pont most.
balbako_
2021. augusztus 03. 15:27
"A demokratikus Európa nem vállal semmiféle közösséget sem ezzel a kormánnyal." Ebből is látszik, hogy már régen nem demokratikus ez az Európa és nem a kormánnyal, hanem egy teljes jogú tagállammal baszakodik ráadásul úgy, hogy a vegzált ország minden szempontból közelebb áll a demokráciához, mint a cseszetetők.
őrnagyőrnagy
2021. augusztus 03. 14:35
Gyurcsány kutyája, a nácikkal is összefogó magyargyűlölő libsi megint böfögött egyet...
ipekakuana
2021. augusztus 03. 10:43
"...magyar kormány homofób törvénye kapcsán" Nem is olvastam tovább. Minek. Az egész bejegyzés csak arra irányul, hogy leírhassa ez a seggdugasz molnárlegény, hogy a kormány homofób. Igaz, nem tudja megmondani, mitől az a tv., de ez mellékes. Úgysem tudják ellenőrizni a magyarul nem értők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!