Csáó Peti! Teljesítetted a bohóc-küldetésed, innentől már a Ferinek sem fogsz kelleni

2021. szeptember 22. 07:28

A Jobbik dicstelen történetének utolsó lapjai következnek, figyeljük hát a vergődést.

2021. szeptember 22. 07:28
null
Bottyán-Lengyel Gabriella
Facebook

„Jakab Péter nem volt ám ennyire ostoba, mint amennyire most látszik. De megküzdött érte, sok munkát, kilométert és pénzt ölt bele, hogy kiírja magát az épelméjű politikusok sorából. Az hamar kiderült, hogy született Zs-kategóriás színész, nyilván volt egy kis drámaszakkörös háttér is, vagy sokat nézte a kelet-német indiános filmeket.

Kapott egy közepes szerepet egy sitcomban, írtak neki egy »erős karaktert« a DK-s forgatókönyvírók, ezt osztotta rá az öregecskedő rendező meg a haragos felesége. Jakab vette a lapot, nem volt ellenére a szerep, lehozta volna a csillagokat is az égről, ha elég vörösek lettek volna. Tetszett neki, hogy a rendező engedélyezte, hogy picit improvizáljon is: hozzad bátran a karaktert, színezd meg, Péter, ezért a kurvaországért teszed!

Jakab meg elhitte, hogy a mentorálás a megkötött szövetség hozadéka, ez az őszinte támogatás, a deal. Majd ez hozza meg neki a kis szerep után a nagyot.De végzetesen amatőr hibát követett el a miskolci gyerek. Mert a rendező nem önállóságot adott neki, hanem olyan precízen varrta rá a két felestől hőbörgő melós gúnyáját, hogy Jakab Péter, a hajdani tanár a hétfői nappal kiírta magát az összes szalonból. De kiírta magát a civil életből is, az összes vállalati menedzsmentből, az összes tanáriból, hova lesz innen tovább.

Sok szánalmas ostobaságot beszélt már ebben az előválasztásos komédiában, de tegnap elvesztette a kontrollt, és legyőzte őt az eddig valahogy féken tartott zsigeri gyűlöletcunami: a valódi személyisége. Párttársai korábban a nácik iránt érzett olthatatlan szimpátiájukkal navigálták le magukat a politikai térképről, Jakab meg paprikajancsi lett, vállalhatatlan. A műmájer bohóc, aki nem vette észre, hogy a legsötétebb politikai zsákutcába terelte be a rendező, ahonnan már nincs visszaút.

Egy hőbörgő melós nemkívánatos a politikai fehér asztalánál, a miniszterelnököt személyesen megbilincselő, és neki börtönerőszakot vizionáló hordószónok mégis milyen szerepet kaphatna bármilyen politikai formációban, nemhogy egy kormányban. Azt gondolta Jakab, ha megnyerik a választást, leteszi ezt a gúnyát, és visszaveszi a történelemtanárét, és minden el lesz felejtve? Onnantól újra értelmiségi lesz?

A rendező meg az asszony röhögnek a markukba, mert tökéletesen végrehajtotta a feladatot a miskolci gyerek, felkínálta a pártot, az erőforrásokat, és igazi hülyét csinált magából. A Jobbik dicstelen történetének utolsó lapjai következnek, figyeljük hát a vergődést.”

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aldasban es hitben elve
2021. szeptember 22. 16:27
Azt, hogy ez a szanalmas leny tanar volt, nem vagyok kepes elhinni. Ahhoz a generaciohoz tartozom, akik tiszteltük es becsültük, söt szerettük tanarankat, mert kivetel nelkül mind melto volt ra. Ez az alak, barmennyire is szörnyeteg, ha tanar volt, valahol, valamennyi önerzetnek csak kellene benne bujkalnia. Ez az ellenallas vele szemben a botranyos es felhaborito magatartasa miatt (es jelen esetben meg csak nem is politikai elvei miatt) arra kellene, hogy kesztesse, hogy eltünjön vegre a politika szinpadarol, huzza mar ki mocskos patajat az orszag hazabol. Ha arra se kepes rajönni, hogy idiota szerepenek eljatszasa utan ö lesz az elsö, akit böszme es aagyasa fenekbe rugnak, tenyleg csak szanalmasnak minösithetö ez az alapvetöen gazamberre silanyodott, latszolag meg embernek tünö leny. Egyebekben pedig a cikk irojanak gratulalok. Nagyon jo iras.
sasszem
2021. szeptember 22. 13:13
Nézd vissza a műsorodat "kispeti" és neked is elkezd gyűlni a nyál a szádba, emiatt ne nézz a tükörbe!
zakar zoltán béla
2021. szeptember 22. 10:09
100%
útonjáró
2021. szeptember 22. 09:40
eddig nem ismertem a hölgyet, de meglepően pontos és igen jól fogalmazott "látlelet"... grat.!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!