Squid Game: a Wishen rendelt disztópia

2021. október 21. 10:19

Az ovis szintre lebutított szociális-balos-komcsi demagógiával tudja a legnagyobb PROFITot termelni a kései kapitalizmus mintavállalata.

2021. október 21. 10:19
null
Rajcsányi Gellért
Mandiner

Az, hogy a maga (egyelőre) 150 millió körüli nézőszámával a világ egyik legsikeresebb filmes produkciója lett ez a marhaság, a következőket árulja el: 

1. a koreaiak fejében valami nagyon nem stimmel, ha náluk ez a produkció tükrözi a korszellemet – már nem tűnik szerencsétlen véletlennek, hogy a fele nemzet kitermelte magának Észak-Koreát; 

2. az emberiség tovább rohan a tömeges elbutulásba (lásd: Idiocracy), és a gyermeteg idétlenkedéssel vegyes perverz erőszak lett a kor szórakoztatóipari csúcsa;

3. az eredetiség bűn, kudarc és veszteség; az ezerszer látott, ordító közhelyeknek a közhelyes egymás mellé helyezése a SIKER;

4. az ovis szintre lebutított szociális-balos-komcsi demagógiával tudja a legnagyobb PROFITot termelni a kései kapitalizmus tökéletesre csiszolt mintavállalata, a Netflix. Oh, az irónia.

5. merengős morgásaim megfogalmazása után aztán új élményekkel vár vissza a Netflix, amit LG okostévémen vagy Samsung okostelómon tudok nézni itt, a külső-európai végeken.

Oh, oh, oh, az irónia.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
-Zsolt-
2021. október 21. 21:06
Nem lehet minden akkora "művészfilm", mint az Elkxrtuk! Adják el a Netflixnek, és meglátjuk, hányan nézik meg a magyar ovis szintre lebutított demagógiát. Ennek híján buszoztassák át ingyen Románia teljes lakosságát 8-szor megnézni, és kb. egálba lesznek a nézettséggel. :DDD
hunnia
2021. október 21. 20:15
"1. a koreaiak fejében valami nagyon nem stimmel, ha náluk ez a produkció tükrözi a korszellemet " Hála Istennek ez még nem igaz. A "Squid Games" direkt a Netflixnek volt készítve. A Dél-Koreai programok között vannak a kedvenc programjaim, utána jönnek a kínaiak. Sajnos a legtöbb kedvence koreai programom 2005 és 2015 között található, az utolsó években sajnos észrevettem a nyugati befolyást/romlást és ez valószínű részben a Netflixnek és a pénz hatalmának köszönhető. Én Magyarországon is betiltanám a Netflixet, de sajnos nem lehet. A dél koreaiak egy része is észleli a problémát, de tehetetlenek.. Megjegyzem, 30+ évvel ezelőtt nagyon kedveltem a japán mozikat és rajzfilmeket, a mostani moderneket meg sem nézem. Valamikor jó véleményem volt a japánokról de félek, hogy elkorcsosultak. Ha így megy, idővel csak a kinai marad mint elfogadható erkölcsös idegen nyelvű programok .
Akitlosz
2021. október 21. 19:24
Ez a film csak egy szórakoztatás céljából készült játékfilm, nem történelmi dokumentumfilm. Nem rosszabb a Mandiner által reklámozott "Marvel univerzumnál", az amerikai filmek, hasonló témájúak és hasonlóan bugyuták, ráadásul tele vannak négerekkel, abszolút oda nem illő módokon is. Ha nem üzleti célból írja a Mandiner ezeket a cikkeit, akkor furcsa ízlése van. Olyan nincsen, hogy az ember önként direkt olyan filmeket nézzen, amelyek annyira nem tetszenek neki, hogy utána még ekkora cikkeket is írjon azokról. Ezt olyanok csinálják, akiknek ez a munkájuk.
Akitlosz
2021. október 21. 19:16
Ha marhaság, akkor minek nézi? Hogy reklámot csinálhasson a Mandineren a Netflixnek, mert ezért fizeti a Netflix? Ha a Mandiner nem írna és reklámozna folyton, mint látszik még saját maga szerint is marhaságokat, akkor mi olvasók nem is tudnánk azokról. A Netflixen akadnak jó dolgok is, de azokról persze véletlenül sem ír a Mandiner. Ha valaki minden áron Netflixet akar nézni, akkor egyszerű a recept, kiszűri az ilyen sárgák által készített, az amerikai és a buzeránsos filmeket és a maradék már többnyire nézhető. Az alábbiak nagyon jó, európai filmek, se négerek, se buzeránsok, se zsidók nincsenek bennük. Sárgák sincsenek. Úgyhogy merem javasolni, szemben a Mandinerrel, amely csak saját maga által is szarnak tartott filmek alapján pocskondiázza azt a Netflixet, amely nélkül nem is bír meglenni. https://www.youtube.com/watch?v=87PRaT0wV4s https://www.youtube.com/watch?v=-cA7kwBSUaU
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!