Egész Kelet-Európa legmodernebb stadionja VOLT a Donbass Aréna

2022. február 22. 13:16

A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság kiemelt helyszíne volt Donyeck.

2022. február 22. 13:16
null
Németh Balázs
Németh Balázs
Facebook

„Háború 2022-ben Európában

A képen a híres donyecki stadion, a Donbass Aréna egy teltházas Bajnokok Ligája focimeccsen – nagyjából 10 éve készült a fotó!

Egész Kelet-Európa legmodernebb stadionja VOLT, nem egyszer 50 ezer néző előtt játszott a helyi sztárcsapat, a Sahtar Donyeck. Még a nyugati labdarúgók is elismerően beszéltek a létesítményről egy-egy nemzetközi kupameccs után.

A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság kiemelt helyszíne volt Donyeck. Ebben a stadionban rendezték a portugál-spanyol elődöntőt. 48 ezer ukrán és külföldi szurkolt a lelátókon. Békében, nyugalomban. 10 év sem telt el azóta!

Aztán 2014 nyarán kitört a kelet-ukrajnai háború. A Donbass Arénát többször találat érte, a Sahtar Donyeck azóta sem térhetett haza – egykori – ultramodern otthonába.

A stadion története szimbolikus. Donyeck 10 éve – kelet-európai mércével mindenképpen – egy virágzó nagyváros volt. Senki nem gondolta, hogy 2022-re az lesz belőle, ami.

És fogalmunk sincs, mit hoz a következő 10 év…”

Fotó: ALEKSEY FILIPPOV / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2022. február 22. 20:38
Érdekes, ahova a nyugat beteszi a lábát, ott a romhalmaz nő, Líbia, Szíria, Ukrajna.
hakos
2022. február 22. 18:52
Ez egyszerű, ha most Oroszországhoz csatolják, a bizonytalanságnak és konfliktusnak vége lesz, akkor ismét fejlődhet a város.
Bitrex®
2022. február 22. 17:12
Shaktar Donyeck ősszel már az orosz bajnokságban indul. Lesz a csapatban egy-két ukrán idegenlégiós is....
zsuuuzsaaa
2022. február 22. 17:11
Nekem az jött le az olvasottakból, hogy amíg az ukrán vezetés jóban volt Oroszországgal, a fejlődés jelei mutatkoztak, amióta fasírtban vannak, pusztul minden. És ez tényleg szomorú :( Új megállapodások kellenek, és a szemtelen ukrán kismalac orrára is koppintson rá a fejlett nyugat, ha semmibe veszi azt - pl. a kárpátaljai magyarokkal kapcsolatban. Ukrajna szerződést szegett, mégis mihez kellett volna alkalmazkodnia Oroszországnak??? Tessék asztalhoz ülni és közelíteni az álláspontokat és Ukrajnával is lesz szíves betartani mindenki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!