Ezért kell kizárni az orosz sportolókat minden eseményről

2022. április 21. 15:46

Szankcionálni kell az oroszokat, mert Putyinra így lehet nyomást gyakorolni.

2022. április 21. 15:46
null
Huber Tamás
Index

„Ez Putyin háborúja. Oroszország elnöke emberéleteket tesz tönkre, családokat szakít szét, álmokat dönt romba. Ilyenkor nem kesereghetünk azon, hogy sportolói pályafutások törnek ketté, hogy van olyan játékos, aki például most utoljára szerepelt volna labdarúgó-világbajnokságon vagy paralimpián.

Nem arról van szó, hogy Dosztojevszkij vagy Csehov műveit ne tanítsuk irodalomórán, hogy ne vegyünk tudomást Andrej Rubljov ikonfestő alkotásairól, hogy ne emeljük meg a kalapunkat Jurij Gagarin előtt vagy hogy vegyük le a kulcstartónkról a matrjoskát.

Hanem arról van szó, hogy vérontás nélkül, amíg lehet, katonai beavatkozás nélkül szankcionálni kell az oroszokat, és bármennyire is kellemetlen érzés ezekkel a döntésekkel fájdalmat okozni a népnek, most nincs más megoldás.

Mert Putyinra így lehet nyomást gyakorolni. El kell fordítani tőle a népét, most belülről kell bomlasztani Oroszországot, és bármennyire szomorú, hogy ennek kárvallottjai az ártatlan orosz állampolgárok, de most ők segíthetnek a legtöbbet azzal, hogy nem támogatják tovább a vezetőjüket, aki nem az ő háborújukat vívja. Minél nagyobb Putyinon a nyomás, annál kellemetlenebb helyzetben találja magát, ezzel pedig a népszerűsége is csökkenésnek indul, végül pedig kénytelen lesz elismerni, hogy hibázott. Legalábbis ebben reménykednek most azok, akik nem félnek súlyos szankciókat hozni.”

Nyitókép: Az orosz labdarúgó-válogatott tagjai edzenek. Fotó: MTI/EPA/Anatolij Malcev

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lebugyibedákovics
2022. április 23. 13:16
A hubertamási logika mentén akkor tiltsuk el az usa, angol, francia, izraeli,kínai,indiai...stb sportolókat is, hiszen ezek mind agresszorként léptek fel a XX.században és a XXI.ben is! Ja az nem lényeg mi történt Afrikában, a közel és távol-keleten, közép és dél Amerikában... csak most van baj. Érdekes neolibsi logika.
Alcofrybas
2022. április 22. 22:57
Ja, legjobb jegelni őket: https://youtu.be/U1gH6XekL_c
Krupp Skya
2022. április 22. 21:31
Fasza gyerek volt a Hitler, ő találta ki a kollektív bűnösség elvét, ti meg igazoljátok a téziseit.
Chardonnay99
2022. április 22. 19:59
Ez már kezd a harmincas évek Németországára emlékeztetni, mikor lesz, az hogy oroszokat nem szolgálunk ki boltokban, nem kapnak szállodai szobát? Lesz fehér csillag viselése? Koncentrációs tábor? És ha valamilyen csoda folytán Putyin eltűnik a képből, akkor mi lesz, jobb lesz? Mint Szíriában, Líbiában, Afganisztánban vagy Irakban? Huber úrnak is van amerikai tanácsadója?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!