Hazafinak lenni tisztesség dolga

2022. április 03. 08:43

A választás számomra értékválasztás is, ami a kulturális hovatartozásomból, a meggyőződésemből fakad.

2022. április 03. 08:43
null
Miklósa Erika
Vendégszerző

Miklósa Erika 

operaénekes

 

A választás számomra értékválasztás is, ami a kulturális hovatartozásomból, a meggyőződésemből fakad. Szeretem a hazámat, nálam ez mindennapi valóság. Hazafinak lenni tisztesség dolga. Én ebbe az identitásba, kultúrába beleszülettem, ez az én morális és érzelmi iránytűm a választásnál.

Irányt mutat az is, hogy a gyerekeink jövőjéről is döntünk.

Elképesztő felelősség ez. Bár néha a gyerekek jobban tudják, mit kellene tennünk. Kislányomtól a minap megkérdeztem, tudja-e, mit jelent az a szó, hogy béke. Azt felelte: „Hát azt, hogy nem lehet semmi bajunk, hogy ti nyugodtan vagytok, meg az osztálytársaim is, meg a tanító nénik is. Meg mindenki.” 

Én pontosan ezt a békét és biztonságot szeretném a gyerekeinknek. Erről döntünk április 3-án.

***

Megszólalás a Mandiner hetilap aktuális lapszámának Mi a tét? összeállításából, melyben neves személyiségek beszélnek a választás tétjéről.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. április 03. 18:04
Ő egy csodálatos művész, anya és hazafi!
foldizs
2022. április 03. 17:55
"meg a tanító nénik is" Hááááát... ;)
beatrix8642
2022. április 03. 13:56
Kedves művésznő maximálisan egyetértünk. Az értékrend a döntő. a TUDÁS, KREATIVITÁS, TEHETSÉG MINDIG IS A KONZERVATÍV OLDALON VOLT, VAN, LESZ. Egy Alpokalján születettnek szilárd értékrendje van. Kérdés sem merülhet fel a választásról. Folytatni fogja negyedszerre is a jelenlegi garnitúra. Nem kedvelem a jogvégzetteket, mert az értelmiség aljának tartom! Természettudományos embereket szeretnék a Parlamentbe. Ehhez fel kell készülni alaposan, olyan mérnöki, matematikai exaktsággal. Meglesz a következő választás alkalmával! Kérjük a jogvégzetteket, hogy saját érdekükben lépjenek hátra, mert a természettudományos embereknek jár az ország irányítása. Ha nem ismerik ezt fel, akkor egyszerűen a talajba döngöljük Őket. Nincs, nem lehet kettős mérce. Nem tudok azonos értéket vállalni Varga Judittal, Kocsis Mátéval és pincsijével Sára Botonddal, Deutsch Tamással. Józsefvárosban inkább Dúró Dórára adtam szavazatom a FIDESZ támogatása mellett. Varga Juditnak soha nem bocsátom meg képzetlenségét, tudatlanságát, alkalmatlanságát! A Pegasus és az MBVK-ban nyújtott teljesítményét, súlyos hibáját. Szerintem semmiféle funkció gyakorlására sem alkalmas. Személye és az említetteké károkat okozott a konzervatív oldalnak. Tévedésnek tartom, hogy a tiltakozások ellenére a miniszterelnök Józsefvárosban bukása ellenére Sára Botondot jelölte.
johannsebastian
2022. április 03. 11:38
Arany, Radnóti, Weöres, Bartók, Kodály országa! Válaszátás előtt állsz! Vagy egy föderális, posztnemzeti régió leszel, vagy megőrzöd hazádat! Váltsuk le a hazaáruló és háborús uszító ellenzéket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!